Acord al Consorci Sanitari de Terrassa per no aplicar l'ERO


  • Comparteix:

Imatge aèria de l'Hospital de Terrassa

Imatge aèria de l'Hospital de Terrassa

El Consorci Sanitari de Terrassa, que gestiona l'Hospital de Terrassa, al qual es deriven els pacients de Sant Cugat, no aplicarà l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que havia anunciat. Els treballadors de l'operador sanitari han ratificat aquest dimarts l'acord a què van arribar el comitè d'empresa i la cúpula directiva a principis d'agost. El document definitiu se signarà aquest dijous.

L'acord, que ha estat acceptat pel 64% dels treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa, permet mantenir els llocs de treball i alguns dels drets ja adquirits anteriorment per la plantilla. Un exemple és que l'operador sanitari es compromet a respectar els tres dies de lliure disposició o el complement d'incapacitat temporal, que fixa cobrar el 100% durant els primers 90 dies de baixa en cas de malaltia comuna.

El Consorci Sanitari de Terrassa també crearà una comissió econòmica que seguirà l'evolució de les seves finances, tal com s'ha acordat amb els treballadors, i s'ha compromés a aprimar la seva estructura directiva.

Tot i que actualment l'hospital al qual es destinen els pacients santcugatencs és l'Hospital de Terrassa, gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa, es preveu que sigui el futur Hospital Vicente Ferrer el que doni servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal com a operador de referència. No obstant això, la Generalitat va anunciar, com a mesures de contenció econòmica, que els hospitals pendents de construir s'ajornarien o es replantejarien els projectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.