L'antic comitè d'empresa critica Sharp per la manca d'implicació amb els empleats


  • Comparteix:

La planta santcugatenca de Shap

La planta santcugatenca de Shap

L'expresident del comitè d'empresa de Sharp, Eduard Pomar, lamenta la poca implicació de la multinacional per salvar els treballadors afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Pomar assegura que no es pot fer un balanç positiu de la compra de l'empresa per part de Nortia, en quedar prop d'un centenar d'empleats a l'atur. Pomar també ha elogiat que l'antic comitè d'empresa aconseguís reduir els acomiadaments i garantir, com a mínim, dos anys de feina per als treballadors traspassats a Nortia.

Segons ha destacat el que ha estat president del comitè d'empresa de Sharp fins aquest dijous, la direcció de la multinacional no va informar els treballadors sobre el contingut de l'acord entre les dues empreses. Els empleats de la planta santcugatenca tan sols han conegut una part del resultat final: la venda de les instal·lacions a Nortia i el traspàs d'un centenar de treballadors.

Pomar ha subratllat que, tot i que el comitè va aconseguir reduir el nombre de treballadors afectats per l'Expedient d'Extinció de Contracte, actualment hi ha 87 persones que estan a les llistes de l'atur.

Eduard Pomar

No puc fer una valoració positiva del procés. El treballadors demanaven que es recoloqués tota la plantilla.




En aquest sentit, també ha lamentat la poca implicació de la multinacional nipona per salvar tots els treballadors.

Eduard Pomar

Era la nostra obligació demanar aquesta implicació. Sharp ha tingut beneficis durant molts anys i ara enteníem que calia compensar aquests anys als treballadors.




Pomar ha expressat el seu agraïment a l'Ajuntament que, a través del Servei d'Ocupació Municipal, intentarà recol·locar els empleats que ara han quedat a l'atur.

Nortia, l'empresa que ha comprat les instal·lacions de la planta santcugatenca de Sharp, compta amb una plantilla de 18.500 treballadors i uns ingressos de 2.000 milions d'euros el 2010.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.