La Generalitat aprova l'ERO de Mútua Terrassa, que afectarà 838 empleats


  • Comparteix:

L'ERO ha afectat, finalment, 838 treballadors

L'ERO ha afectat, finalment, 838 treballadors

La Generalitat ha aprovat l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Mútua Terrassa, l'operador que gestiona els CAP de Sant Cugat, amb una afectació de 838 treballadors, 43 menys dels que estaven previstos i sense que hi hagi acomiadaments. L'ERO afectarà un terç de la plantilla de l'empresa i les reduccions de jornada oscil·laran entre el 15 i el 44%. Els interins en formació i els representants sindicals han quedat fora de l'expedient.

En concret, l'expedient té efecte sobre el 33,5% de la plantilla, amb gairebé 3.000 treballadors, que en la seva majoria se'ls aplicarà reduccions de jornada d'entre el 15 i el 20%. En paral·lel, la resolució d'Inspecció de Treball salva de l'ERO els metges interns residents i els representants sindicals i preveu finalment una reducció de jornada laboral del 44% anual tant per als treballadors que ja afrontaven una suspensió de contracte com per a aquells que veien reduïda la seva dedicació en un 70% que ja estaven afectats per l'expedient.

Queden fora de l'ERO metges interins en formació (MIR) i els representants sindicals. Per això, l'afectació ha passat dels 881 a 838 treballdors implicats.

Mútua Terrassa és l'únic operador sanitari que s'ha presentat al nou concurs públic per gestionar els Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat, inclòs el futur tercer CAP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.