Lluís Recoder anuncia 'reajustos' en les ordenances del 2004 per reequilibrar els recursos de l'Ajuntament


  • Comparteix:

Segons l'alcalde 'calen recursos per donar resposta a les exigència de serveis que planteja la ciutat'.

Segons l'alcalde 'calen recursos per donar resposta a les exigència de serveis que planteja la ciutat'.

Alguns impostos, com ara l'IBI, podrien patir augments en aquestes ordenances fiscals per tal de poder donar resposta a la demanda de més serveis per part dels ciutadans. Segons ha explicat Lluís Recoder, la manera com el govern espanyol ha suprimit l'Impost d'Activitats Econòmiques pels ajuntaments fa necessari un reequilbri de les arques municipals. Recoder creu que és 'paradoxal' que Sant Cugat tingui una pressió fiscal per sota de ciutats veïnes com Rubí o Badalona.

Les noves ordenances fiscals pel 2004 a Sant Cugat patiran un augment segons ha avançat a Ràdio Sant Cugat l'alcalde, en una entrevista de balanç dels primers quatre mesos de mandat. Lluís Recoder ha explicat que la supressió de la taxa de sanejament i l'eliminació de l'IAE pel 90% dels contribuents ha retallat els ingressos a les arques municipals que 'cal reequilibriar'.

L'alcalde ha criticat la manera com el govern central ha suprimit aquest impost ja que deixa els ajuntaments mancats d'una font important de finançament. Així, Recoder ha anunciat que en les noves ordenances fiscals s'hauran de pendre decisions importants en alguns impostos, com ara l'IBI, per poder seguir donant resposta a la demanda de serveis i equipaments que exigeix la ciutat:

Lluís Recoder

Caldrà pendre decisions importants. Hem perdut l'IAE i ens cal seguir mantenint els serveis pels ciutadans.


Segons un estudi del propi ministeri d'Hisenda, Sant Cugat té una pressió fiscal per sota de poblacions veïnes com Rubí, Terrassa, Mataró i Cerdanyola. Lluís Recoder creu que aquesta situació és 'paradoxal' ja que Sant Cugat gaudeix de 'més qualitat de vida' i en canvi té un IBI inferior al d'altres municipis:

Lluís Recoder

El nostre IBI és més baix que el barri més baix de Barcelona o de ciutats com Badalona i Rubí. I nosaltres tenim més qualitat de vida.


Ja la setmana passada, el mateix Recoder va suggerir la possibilitat de tornar a implantar alguna mena de taxa per la gestió dels residus urbans i el seu tractament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.