Tremosa (CiU): 'El segle XXI per a Catalunya pot començar dimecres vinent, ferroviàriament parlant'


  • Comparteix:

Tremosa durant l'àpat, amb personalitats de CiU de la ciutat

Tremosa durant l'àpat, amb personalitats de CiU de la ciutat

L'eurodiputat Ramon Tremosa s'ha mostrat confiat que la Comissió Europea aprovi aquest dimecres el Corredor Ferroviari Mediterrani i aposti pels ports catalans i valencians com la connexió industrial del Mediterrani amb la resta del continent. Segons Tremosa, Europa ha vist els sistemes ineficients de l'Estat espanyol quant a infraestructures ferroviàries durant els últims anys i ara farà una aposta per corregir-los. L'eurodiputat ha assistit aquest divendres a un dinar amb membres de la secció local de CiU on l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat l'aposta de la ciutat per aquest eix.

Si la Comissió Europea tira endavant la infraestructura ferroviària mediterrània dimecres vinent, estarà esmenant el mapa ferroviari que va dibuixar el govern del PP el 2003. Així ho ha afirmat l'eurodiputat Tremosa que ha destacat que la connexió industrial i econòmica amb el Mediterrani serà un primer pas per trencar les divergències que actualment existeixen entre el nord i el sud d'Europa. Aquest serà, segons ha assegurat, un gran pas per al país, perquè Catalunya es converteixi en el centre i no pas en la perifèria.

Ramon Tremosa

Dimecres serà un gran dia per a Catalunya. El segle XXI per Catalunya ferroviàriament parlant pot començar el dia 19 d'octubre.



Tremosa ha subratllat que l'Estat espanyol té uns esquemes mentals d'infraestructures radials propis del segle XIX. En canvi, l'Europa que creix i vol ser líder al món pensa en clau d'eficiència econòmica i per això es volen corregir els sistemes ineficients que hi ha a l'Estat espanyol.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat present durant el dinar al Sant Cugat Hotel&Restaurant aquest divendres, on ha aprofitat per recordar que Sant Cugat forma part del clúster de municipis que aposten per l'eix ferroviari i ha destacat la figura del polític europeu.

Mercè Conesa

Tremosa ha estat una de les persones més atentes en el seguiment d'aquest corredor. Sant Cugat s'ha sumant al clúster de ciutats que donen suport al corredor.






Sant Cugat acordarà, en el ple ordinari de dilluns vinent, una declaració institucional a favor del Corredor Ferroviari del Mediterrani.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.