L'Ajuntament referma el seu compromís amb FERRMED sobre el Corredor Mediterrani


  • Comparteix:

Connectar el Port de Barcelona amb el ferrocarril i concretar les inversions del Corredor Mediterrani per aquest 2012. Aquesta és la necessitat que l'Ajuntament i l'associació FERRMED comparteixen i que ha servit per refermar l'aposta de Sant Cugat per formar part del clúster de ciutats de l'eix ferroviari. El compromís s'ha adquirit en el marc d'una trobada a l'Ajuntament que ha reunit l'alcaldessa, Mercè Conesa, amb el president i secretari general de FERRMED, Jacinto Seguí i Joan Amorós. Conesa traslladarà aquesta voluntat a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aquest divendres en una reunió en què s'abordaran temes que afecten les dues ciutats.

L'entrada al Corredor Mediterrani ha de permetre connectar el municipi de Sant Cugat amb els principals ports europeus i fer el transport de mercaderies per ferrocarril molt més competitiu.

L'Associació Sant Cugat Empresarial també ha participat en aquesta reunió, que ha esdevingut el punt de partida per conèixer les actuacions que el 'lobby' europeu ha fet fins al moment. Ho explica Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Avui encara no era un dia de reivindicacions, sinó de conèixer FERRMED i comprometre'ns com a ciutat dins del clúster. Demà tenim reunió amb l'alcalde de Barcelona i parlarem d'aquest tema.





Després que la Comissió Europea (CE) hagi declarat el Corredor Mediterrani com a eix prioritari per al 2014-2030, Joan Amorós ha explicat que cal potenciar les inversions concretes que caldran fer a partir del 2012. Tot i això, ha explicat que s'ha d'esperar a les eleccions del 20-N per conèixer l'interlocutor d'aquestes inversions.

L'alcaldessa es reuneix aquest divendres amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per tractar diversos temes d'interès de les dues ciutats. Conesa aprofitarà la trobada per manifestar a Trias l'interès de Sant Cugat per formar part del clúster de ciutats FERRMED.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.