La plantilla de Mútua Terrassa aprova rebaixar l'afectació de l'ERO


Temes relacionats

Mútua Terrassa i sindicats arriben a un principi d'acord sobre l'ERO, a l'espera del vistiplau dels treballadors ( 4/nov/11)

L'ERO de Mútua Terrassa entra en funcionament sense canvis ( 2/nov/11)

Conesa confia que l'ERO de Mútua Terrassa no afectarà la gestió dels CAP (27/oct/11)

Mútua Terrassa gestionarà els tres CAP de Sant Cugat (27/oct/11)


  • Comparteix:

Els treballadors van rebutjar un acord anterior per l'actual ERO

Els treballadors van rebutjar un acord anterior per l'actual ERO

Els treballadors de Mútua Terrassa, que gestiona els Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat, han donat suport al principi d'acord pactat entre els sindicats i la direcció per minimitzar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que l'empresa aplica des d'aquest novembre. Gairebé el 68% de la plantilla ha votat a favor de l'acord, que preveu rebaixar la reducció màxima de jornada laboral al 14'5%.

La consulta entre la plantilla, que frega els 3.000 treballadors, ha superat el 57% de participació i ha aconseguit gairebé el 68% de vots de suport. D'aquesta manera, es fixa la reducció màxima de la jornada laboral al 14'5%, mentre que l'actual afectació oscil·la entre el 10 i el 44%. A més, es desactiva la clàusula per recuperar el 3'7% de reducció salarial dels treballadors del 2010.

El delegat sindical de CCOO, Joan Carles Delgado, considera aquesta ratificació com un important pas endavant.

Joan Carles Delgado

Nosaltres pensem que la lògica s'ha imposat. No és el mateix estar afectat amb un ERO de reduccions de jornada i salari del 44% i passar a una reducció d'un 14,5% com a màxim.


La direcció i els sindicats es reuniran aquest dilluns per signar l'acord ja ratificat pels treballadors amb l'objectiu de començar a aplicar-ho l'endemà. Tot i que finalment les negociacions han estat fructíferes, CCOO ha presentat un recurs administratiu contra l'aprovació de l'ERO temporal. Delgado ha explicat els motius a Cugat.cat

Joan Carles Delgado

L'ERO és una realitat que tenim a dia d'avui a la nostra empresa, però continuem dient que l'ERO s'ha aprovat sense que ho hagin revisat les persones que s'ho havien d'haver mirat.






Per Delgado, la rebaixa de l'afectació de l'ERO permetrà millorar el servei, tot i que ha recordat que l'empresa necessita el 100% dels seus efectius per evitar el col·lapse.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.