Sant Cugat, escenari de l'aposta empresarial catalana per les TIC


  • Comparteix:

L'Aseitec també ha guardonat cinc empreses catalanes

L'Aseitec també ha guardonat cinc empreses catalanes

El sector industrial santcugatenc gaudeix, actualment, d'un valor afegit gràcies a la presència d'empreses del sector de les Tecnologies de la Informació i del Coneixement (TIC). Així ho ha afirmat el tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, en el marc de la segona edició del còctel de les TIC que ha celebrat l'Associació d'Empreses d'Informàtica i Tecnologies de la Comunicació de Catalunya (Aseitec) a la masia de Can Ametller. El president de la Cecot, Antoni Abad, ha destacat que s'ha de treballar per la cooperació entre empreses, dins del nou paradigma econòmic actual.

Segons Puigneró, les empreses del sector de les TIC atorguen un valor afegit i un coneixement en el territori on estan ubicades, que el permet competir amb les economies emergents. A més, són empreses generadores d'ocupació perquè difícilment es poden deslocalitzar. Per això ha subratllat que és molt important que Sant Cugat compti amb aquest tipus d'empreses.

Jordi Puigneró

Que a Sant Cugat hi hagi empreses TIC afavoreix la creació de treball perquè difícilment es poden deslocalitzar. Són el que ens interessa a la ciutat.


El president de la patronal vallesana Cecot, Antoni Abad, ha destacat la pèrdua de valors que hi ha hagut arran de la crisi econòmica, especialment en el sector empresarial. Per aquest motiu, ha encoratjat els empresaris a fer un canvi de mentalitat per adaptar-se al nou paradigma econòmic i 'canviar de túnel'. També ha considerat imprescindible que les empreses obrin la porta a la cooperació i, en aquest aspecte, ha remarcat el paper que juguen els gremis.

Antoni Abad

En aquest nou paradigma juguen un paper clau els gremis. S'ha de plantejar la cooperació entre empreses.


El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Carles Flamerich, ha assegurat que Catalunya necessita 'empreses amb múscul', grans i amb força exportadora. També ha avançat que un dels projectes a llarg termini del govern en el sector de les TIC és dotar de fibra òptica tots els municipis del país, en un període màxim de 10 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.