Cecot lamenta l'augment de l'atur i preveu que segueixi aquesta tendència


  • Comparteix:

Logo de la patronal vallesana.

Logo de la patronal vallesana.

La patronal vallesana Cecot ha fet una valoració negativa de les dades de l'atur presentades aquest divendres. Més de 600.000 persones estan a l'atur a Catalunya i des de la Cecot preveuen que aquesta xifra augmentarà durant el primer semestre del 2012. Des de la patronal vallesana demanen una col·laboració público-privada per lluitar contra l'atur i per la generació de teixit empresarial.

La Cecot ha considerat 'lamentables i previsibles' les xifres de desocupació publicades aquest divendres que afirmen que 615.669 persones estan a l'atur al país, gairebé 4,5 milions a l'Estat espanyol. A més, la patronal vallesana calcula un augment el 2012 com a conseqüència dels reajustos empresarials.

El secretari general de la Cecot, David Garrofé, ha destacat en un comunicat que el sector empresarial necessita elements de confiança per incentivar la contractació. Garrofé ha assegurat que com més trigui a fer-se la reforma laboral, més indefinició hi haurà per a l'empresa.

La patronal continua reclamant una reforma laboral efectiva, que aporti elements de flexibilització al mercat de treball i potenciï les polítiques actives d'ocupació. També demana polítiques de suport a la creació i al creixement empresarial que ajudi a reactivar l'economia productiva del país i que incideixin, especialment, en l'accés al finançament per poder continuar operant.

En aquest sentit, la Cecot manifesta la necessitat de donar suport a la col·laboració público-privada en la lluita contra l'atur i en la generació de teixit empresarial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.