Dures crítiques de l'oposició a l'increment en 12 milions d'euros del pressupost per poder acabar l'any


  • Comparteix:

Xavier Boix diu que l'increment de l'OAMCIC fa pudor d'electoralisme.

Xavier Boix diu que l'increment de l'OAMCIC fa pudor d'electoralisme.

Dures crítiques dels partits de l'oposició a la modificació del pressupost del 2003 que varia entre un 13 i 15% les previsions inicials fetes per l'anterior equip de govern. Segons l'oposició d'esquerres els 12 milions d'euros que necessita, de més, l'Ajuntament és la materialització de la mala gestió financera i la manca de rigor pressupostari del consistori. Les crítiques més dures han estat per la partida suplementària que s'endú l'Organisme Autònom de Comunicació que dobla el pressupost inicialment assignat.

El tinent d'alcalde d'Hisenda ha argumentat que el creixement de població que experimenta Sant Cugat, unit al perfil de persona exigent del nou santcugatenc, genera un augment de la demanda de serveis i prestacions al qual l'Ajuntament ha de donar resposta.

Jordi Joly creu que el finançament de les hisendes locals ha quedat molt tocat per mesures com la supressió per part del govern del PP de l'IAE, la decisió de l'antic equip de govern de suprimir la taxa de sanejament i l'escassa aportació del govern de l'Estat a través del PIE. Joly creu que enguany l'Ajuntament s'ha quedat sense una font important de recursos, que necessita reequilibrar:

Jordi Joly

El pressupoist ha de ser flexible per adaptar-se a les necessitats que tenim i més si disposem de diners com és el cas.


L'afegit de 12 milions d'euros que necessita l'Ajuntament, repartits a parts iguals per a despesa ordinària i inversions, ha estat qualificada 'd'escandalosa' per l'oposició d'esquerres. Especialment crítics s'han mostrat amb l'increment del 100% dels pressupost que s'endú l'OAMCIC. El portaveu d'Iniciativa, Xavier Boix, creu que aquesta augments de partida a Comunicació en any electoral, fan pudor:

Xavier Boix

Que la OAMCIC dobli el seu pressupost i en any electoral, és un escàndol.


Boix ha afegit que és inadmissible que, ara, entre tots haguem de pagar els 'excessos' de la regidoria de Comunicació amb celebracions com l'Any del Mil·lenari que han sobrepassat, i de lluny, la seva assignació inicial.
Els socialistes s'han manifestat en la mateixa direcció. El regidor Pau Casamíglia creu que aquest esbiaix mostra la mala planificació tributària de l'anterior equip de govern i las manca de rigor a l'hora de fer quadrar els números:

Pau Casamíglia

Això demostra la pèsima gestió tributària i un rigor pressupostari fatal.


El tinent d'alcalde d'Hisenda ha explicat que on recau l'objectiu de cohesionar els nouvinguts a la ciutat és l'àrea de Comunicació i per tant, es fa necessari un esforç supletori per implicar els nous santcugatencs en la vida de ciutat :

Jordi Joly

Comunicació serveix per cohesionar els nouvinguts i arrelar els ciutadans a la seva ciutat. Aixo gràcies a la comunicació institucional.


Aquests diners es trauran de l'ingrés ordinari no previst i del superàvit registrat durant el pressupost del 2002.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.