L'IBI puja un 11'2% l'any vinent per compensar la pèrdua de fons de finançament de l'Ajuntament


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde d'Hisenda creu que els ajuntaments han vist reduïdes les seves arques.

El tinent d'alcalde d'Hisenda creu que els ajuntaments han vist reduïdes les seves arques.

L'Impost de Béns Immobles (IBI) s'incrementa un 11'2 % en les ordenances del 2004. Aquesta taxa, que s'ha aprovat amb els únics vots a favor de l'equip de govern, ha provocat forts retrets per part de l'oposició, que consideren l'increment desmesurat. Pel que fa a la resta d'ordenances fiscals, l'increment mitjà serà d'un 3'4%, igual a l'increment de l'IPC.

L'increment de l'IBI s'ha endut la majoria de critiques del ple extraordinari sobre ordenances municipals.
El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha explicat que els objectius de l'equip de govern són redistribuir i equilibrar els impostos per afrontar la situació generada per la modificació de la Llei d'Hisendes Locals.

Jordi Joly

L'eliminació de l'IAE, l'eliminació de la taxa de sanejament i la deflació


Des dels partits de l'oposició han criticat durament aquest increment de la pressió fiscal, especialment pel que fa l'IBI. El regidor d'ICV, Xavier Boix ha lamentat que l'equip de govern justifiqui l'increment d'impostos per la supressió de l'IAE, quan ells mateixos van contribuir a aprovar-ho. Per a Boix, tot plegat descompensa el sistema tributari posant més càrrega sobre els ciutadans.

Xavier Boix

La supressió de l'IAE descompensa tot el sistema tributari de Sant Cugat


En la mateixa línia s'han expressat els socialistes, que emplacen l'equip de govern a explicar a la ciutadania els autèntics motius d'aquests increments, que qualifiquen d'exagerats. Escoltem el regidor del PSC, Pau Calsamíglia.

Pau Calsamíglia

Quan algú puja així la pressió fiscal, s'ha d'explicar a la població. No pot ser a l'ampara d'una llei s'augmentin fins als topalls les taxes i no s'expliqui què es donarà a canvi.


Des del PP, tot i donar suport al conjunt de les ordenances, han lamentat també el fort increment de l'IBI, que han titllat de "desmesurat".
Pel que fa a novetats, les ordenances aprovades per l'any 2004 incorporen propostes com gravar en un 50 per cent de l'IBI els habitatges desocupats o bonificar amb un 50 per cent les empreses que facin contractes indefinits a treballadors residents a la nostra ciutat.
Cal destacar també la incorporació d'una proposta d'ERC per penalitzar la tal·la il·legal d'arbres, així com una exempció de la taxa pel servei de recollida i manutenció d'animals abandonats per aquelles persones que n'adoptin un.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.