Esquerra es desmarca, a últim moment, de CIU i s'absté en els descomptes a les famílies nombroses


  • Comparteix:

ERC ha optat per deixar sola CIU que ha trobat suport en el PP.

ERC ha optat per deixar sola CIU que ha trobat suport en el PP.

La sorpresa del debat d'Ordenances ha estat quan, a últim moment, Esquerra Republicana ha demanat poder votar separadament les taxes i s'ha desmarcat del seu soci de govern en l'augment dels descomptes per les famílies nombroses. Finalment Convergència i Unió ha trobat el suport dels populars per tirar endavant la proposta d'augmentar la rebaixa fins el 30% de l'IBI a les famílies amb tres fills. L'oposició d'esquerres han seguit insistint que la mesura, com està plantejada, és injusta i regressiva.

La proposta d'ordenances fiscals pel 2004 s'ha hagut de votar tres vegades, i amb dificultats, per la petició explícita d'Esquerra Republicana i també del Partit Popular, molt interessats, tots dos, en deixar clara la seva posició sobre els augments en els descomptes a les famílies nombroses.

Esquerra ha deixat sol al seu soci de govern, oposant-se a l'augment de les bonificacions fins el 30% de l'IBI. Els republicans han pres aquesta decisió després d'escoltar retrets com els que els feia el portaveu d'Iniciativa, Xavier Boix:

Xavier Boix

Vull preguntar a ERC quin és el seu model de família? El mateix que CIU?


Si Esquerra ha optat per desmarcar-se de la mesura, els populars han optat per donar el seu suport explícit. És més, han subratllat que si per ells fos, l'IBI es rebaixaria a les famílies nombroses fins el 90%:

Berta Rodriguez

La família és l'eix fonamental de la societat. Nosaltres deduirïem fins el 90%.


D'injusta, insolidària i regressiva han titllat els partits d'esquerra aquesta mesura fiscal ja que consideren que es descompta més, a qui més té. Demanen que les bonificacions tinguin un l´mit en funció de la renda familiar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.