Un pla d'ocupació municipal donarà feina a aturats de llarga durada en risc d'exclusió social


Temes relacionats

Mercè Conesa: 'Incrementarem la ràtio a les escoles bressol sense perdre qualitat' (26/nov/11)

La reducció de pressupost afectarà les escoles bressol i l'1% de cooperació (25/nov/11)

Sant Cugat treballa la incorporació a l'Associació de Municipis per la Independència (25/nov/11)

Mercè Conesa: 'Sant Cugat encara té marge de maniobra abans de retallar els salaris públics' (23/nov/11)


  • Comparteix:

El pressupost de l'any vinent inclourà 300.000 euros per a plans d'ocupació per a aturats santcugatencs de llarga durada en risc de quedar-se sense subsidi d'atur. Finançada íntegrament pel consistori, la proposta vol que aquest col·lectiu s'encarregui de tasques com la neteja de parcs, pintar mobiliari urbà i ajudar la brigada municipal. Als propers comptes, també es revisaran les línes d'autobús, algunes de les quals tenen una xifra baixa d'usuaris, segons l'equip de govern.

En el tradicional esmorzar nadalenc amb la premsa, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha advertit que l'any vinent tocarà 'estrènyer-se' el cinturó amb un descens de cinc milions d'euros en els pressupostos del 2012. Part d'aquesta caiguda es deu al descens de la transferència de la resta d'administracions. En concret, es deixaran de rebre 1'2 milions entre l'Estat (910.000 euros), la Generalitat (221.000), el Consell Comarcal (108.000) i la Diputació (12.500). Això afectarà, per exemple, les escoles bressol i la de música, que deixaran de rebre un 11 i un 23% de finançament de la Generalitat, respectivament, un cost que haurà de ser assumit per les famílies segons el nivell de renda. Tot i això, el consistori continuarà finançant la meitat del cost de cada plaça a l'escola bressol, que ascendeix als 7.630 euros per alumne a l'any.

Per fomentar l'ocupació, l'equip de govern defensa la cooperació entre els sectors públic i privat per impulsar l'emprenedoria i la generació de petites i mitjanes empreses. En aquest sentit, Conesa ha elogiat la tasca de l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i la col·laboració amb EsadeCreapolis i el Sant Cugat Trade Center.

També per apaivagar la crisi econòmica, els comptes de l'any vinent reservaran 300.000 euros per donar feina als santcugantencs en atur de llarga durada i en risc de perdre la prestació. Conesa ha destacat la importància d'aquest pla d'ocupació finançat plenament pel consistori.

Mercè Conesa

Seran plans finançats per l'Ajuntament i garantiran uns mesos de feina i de salari mínim.


Conesa ha subratllat que s'intentarà mantenir gairebé íntegra la partida de serveis socials i es garantiran els ajuts per beques menjadors, escolaritat i habitatge.

Una altra de les conseqüències de la crisi serà la revisió de les línies d'autobús municipal. L'alcaldessa ha subratllat que alguns trajectes tenen un volum reduït d'usuaris, per la qual cosa cal replantejar-se la seva viabilitat econòmica.

Tal com va avançar Cugat.cat, Conesa ha afegit que l'equip de govern està estudiant com gestionar l'1% del pressupost destinat a cooperació internacional. Una de les opcions és dedicar el romanent d'aquesta partida a Serveis Socials si no s'ha executat en l'any pel qual s'havia pressupostat.

Pel que fa als carrers sense urbanitzar, l'alcaldessa s'ha mostrat partidària d'asfaltar algunes d'aquestes vies a l'espera d'una situació econòmica més favorable per afrontar-ne la urbanització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.