La Cecot proposa deixar sense efecte alguns capítols de l'Estatut dels Treballadors


  • Comparteix:

Seu de la Cecot

Seu de la Cecot

La patronal vallesana Cecot proposa suspendre alguns capítols de l'Estatut dels Treballadors relatius a la representació i negociació col·lectiva i els relacionats amb el contingut del contracte de treball i a la seva extinció. Segons l'entitat empresarial, cal agafar l'exemple de països com Itàlia i Alemanya que ja han pres mesures concretes per a treballadors autònoms i petites empreses.

La Cecot també reclama la creació de la figura de l'autoemprenedor, que consideren pot servir per l'autoocupació de moltes persones aturades.

La Cecot veu necessària la flexibilització del mercat laboral i, per això, demana que la negociació d'aquesta reforma inclogui alguns conceptes que permetin l'activació de l'ocupació.

D'una banda, demanen la creació d'un nou marc laboral específic per autònoms, emprenedors i microempreses, que suposen, segons dades de l'enitat, el 90% del teixit productiu català.

Cecot proposa deixar sense efecte els capítols 2 i 3 del títol 1 de l'Estatut del Treballador que estan relacionats amb el contingut del contracte de treball i el referit amb l'extinció del contracte. El títols 2 i 3 on es recullen els drets de representació col·lectiva i de negociació col·lectiva. D'altra banda, no proposen cap canvi en el primer capítol on es regulen els drets i deures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.