La Cambra demana a Recoder el Corredor Mediterrani i la connexió internacional del Prat


  • Comparteix:

Moment de la trobada d'aquest dijous / Font: Cambra de Comerç de Terrassa

Moment de la trobada d'aquest dijous / Font: Cambra de Comerç de Terrassa

Una quarantena d'empresaris de la nostra demarcació, reunits aquest dijous a la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa en el marc d'una trobada amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, han reclamat les infraestructures que consideren prioritàries per mantenir la competitivitat del territori. Les principals demandes que s'han posat de relleu s'han centrat en els compromisos inversors de l'Estat a Catalunya i en especial al Corredor del Mediterrani; la connectivitat internacional directa de l'aeroport de Barcelona; la necessitat de definir i impulsar centres logístics que facilitin la intermodalitat; i la millora de les condicions de pagament en el peatge de Les Fonts de l'autopista C-16.

A l'inici de la trobada, el president de la Cambra de Terrassa, Marià Galí, ha traslladat al conseller de Territori i Sostenibilitat que per a l'entitat és important fer un seguiment acurat de l'acompliment dels compromisos en infraestructures que ha anat fent l'Administració. En aquest sentit, Marià Galí ha remarcat que, per als empresaris de la demarcació, les infraestructures són clarament estratègiques per dinamitzar l'economia i la competitivitat del territori.

És per això que l'empresariat de la demarcació ha coincidit a remarcar la necessitat que l'aeroport de Barcelona tingui una connectivitat internacional directa. Segons l'opinió dels empresaris, un aeroport ben connectat internacionalment és un factor clau per contribuir a facilitar també la internacionalització de les empreses catalanes.

En el transcurs de la trobada, els empresaris de la demarcació han donat a conèixer al conseller la seva inquietud respecte l'acompliment efectiu dels compromisos inversors que l'Estat té adquirits a Catalunya. Concretament, la Cambra de Terrassa ha demanat al govern que, després de l'impacte públic que ha tingut el fet que prioritzessin el Corredor Mediterrani com a eix principal de connexió de les mercaderies a àmbit europeu, és important que no es cessi d'instar al govern espanyol que aquesta és una actuació prioritària i que cal fer efectiu al més aviat possible el tram que transcorre per Catalunya.

La Cambra ha posat també de manifest la importància de fer un desplegament àgil dels requeriments que les empreses han de complir per dur a terme la seva activitat, així com la necessitat que es fomenti una cultura de confiança entre l'Administració i les empreses en aquest sentit.

En relació a la tasca de sensibilització que duu a terme la Cambra, l'entitat ha destacat que desenvolupa diverses accions per tal que les empreses de la demarcació integrin cada cop més estratègies de responsabilitat empresarial en la seva gestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.