Indignació general dels sindicats davant la reforma laboral


  • Comparteix:

La controvertida reforma laboral va ser aprovada divendres passat pel govern espanyol

La controvertida reforma laboral va ser aprovada divendres passat pel govern espanyol

Indignació general dels sindicats de la ciutat davant la nova reforma laboral, aprovada divendres pel govern espanyol. Els sindicats rebutgen les mesures que proposa la nova legislació, que consideren un retrocés en els drets laborals, alhora que acusen el govern d'haver pres aquesta iniciativa 'a esquenes dels sindicats'.

La reforma laboral implanta una rebaixa en el cost de l'acomiadament, que passa dels 45 dies per any treballat als 33 per als casos improcedents i als 20 dies per a les suspensions amb causa justificada i per a les empreses que acumulin nou mesos amb menys ingressos. A més, la suma del valor dels 33 dies no podrà superar els dos anys de salari.

El secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, ha advertit que aquesta reforma afectarà les negociacions entre treballadors i direccions d'empreses. Ho ha dit a Cugat.cat.

Pepe García

Amb aquesta nova reforma laboral, la patronal podrà dir que no vol negociar res i no es podran aconseguir avanços.




Altres dels aspectes que planteja la reforma és la prohibició d'encadenar contractes temporals més de dos anys, la creació d'un compte de formació amb 20 hores l'any pagades per l'empresa, noves bonificacions per a la contractació i la creació d'un contracte indefinit per als emprenedors.

La secretària de la CGT a l'Ajuntament, Anna Laguna, ha explicat a Cugat.cat que aquesta nova mesura no només no crearà més ocupació, sinó que tindrà un impacte negatiu en el teixit laboral del país.

Anna Laguna

Tenim la certesa que aquest abaratiment de l'acomiadament no generarà ocupació.




El secretari general de la secció local d'UGT, Javier Díaz, considera que aquesta reforma vulnera greument els interessos dels treballadors d'aquest país, tot afavorint els interessos dels mercats internacionals. Són declaracions a Cugat.cat.

Javier Díaz

Entenem que aquesta mesura vulnera els interessos dels treballadors i que va en contra dels interessos del ciutadans.


Aquesta reforma és la setzena modificació que es fa de la legislació laboral des de la democràcia. L'última va ser aprovada el setembre passat. El nou marc legal, però, no afectarà les indemnitzacions de contractes previs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.