Pimec dóna el vistiplau a la reforma laboral del PP


Temes relacionats

La CUP adverteix que la reforma laboral serà la fi de la negociació col·lectiva (12/feb/12)

Cecot lamenta el caràcter 'limitat' de la reforma laboral (10/feb/12)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Pimec Vallès Sud.

Imatge d'arxiu de Pimec Vallès Sud.

La patronal de les petites i mitjanes empreses Pimec afirma que la nova reforma laboral, que ha aprovat aquest divendres el govern espanyol, va 'en bona direcció'. Pimec considera que el document preveu punts necessaris com l'eliminació de l'autorització administrativa en els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO), un major control de l'absentisme laboral i facilitats en la desvinculació en el conveni. No obstant això, la patronal critica que s'hagi d'esperar a encadenar tres trimestres consecutius de caiguda de vendes per justificar un acomiadament.

Pimec ha aplaudit les línies generals de la nova reforma laboral que ha aprovat l'executiu espanyol. L'entitat celebra que la revisió es tramiti com a projecte de llei, però tem que això impliqui l'aigualiment d'alguns aspectes amb la introducció d'esmenes.

La patronal catalana de les petites i mitjanes empreses troba encertades les mesures exposades pel govern espanyol, sobretot, la injecció d'incentius i bonificacions a les empreses amb menys de 50 treballadors. L'agrupació també celebra que es dissenyi un major control de l'absentisme laboral i del frau en les prestacions per desocupació.

El punt negatiu que Pimec troba en la nova reforma és el requisit de tenir una baixada forta de les vendes durant tres trimestres seguits com a causa objectiva d'acomiadament. Pimec també lamenta que la reducció a 33 dies d'any treballat per a les indemnitzacions per acomiadament improcedent no s'hagi acompanyat d'una reducció del topall de mensualitats en els contractes indefinits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.