La Comissió Europea replica a Romeva que l'ACTA no limita llibertats ni drets fonamentals


Temes relacionats

Romeva es posiciona contra l'acord antipirateria al Parlament Europeu (29/feb/12)


  • Comparteix:

La Comissió Europea nega que l'ACTA ataqui drets fonamentals

La Comissió Europea nega que l'ACTA ataqui drets fonamentals

La Comissió Europea replica a l'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva (ICV) que l'Acord Comercial de Lluita contra la Falsificació (ACTA) no limita les llibertats ni els drets fonamentals garantits pels tractats europeus. Segons el comissari europeu de Comerç, Karel De Gucht, es tracta d'un acord sobre normes internacionals amb l'objectiu de fer complir els drets de propietat intel·lectual que ja recull la legislació europea.

Segons De Gutch, l'ACTA és un pas per a eliminar la indústria mundial de la falsificació i de la pirateria, un sector que, calcula, mou més de 250.000 milions de dòlars l'any. En aquest sentit, ha remarcat que l'ACTA no censurarà internet ni farà cap seguiment de correus ni de blocs individuals. Tampoc no delegarà, remarca, tasques de la policia a proveïdors privats d'internet ni autoritzarà els duaners a inspeccionar ordinadors portàtils ni dispositius MP3.

El comissari ha afegit que sempre ha abordat el procés de negociació de l'ACTA de la manera més oberta i inclusiva possible. De Gutch remarca que els estats membres van participar en les negociacions de l'ACTA i que es va treballar amb el Parlament Europeu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.