Yesorknot ven articles fets amb veles de vaixells de la Barcelona Word Race


  • Comparteix:

El creador de Yesorknot, Eduard Cabanas, amb un dels seus productes / Font: ACN

El creador de Yesorknot, Eduard Cabanas, amb un dels seus productes / Font: ACN

L'empresa santcugatenca Yesorknot ofereix productes confeccionats a partir de les veles dels vaixells que han participat a la Barcelona Word Race. La companyia ven bosses, moneders i fundes per als telèfons mòbils, entre d'altres, amb la tela de les veles de les embarcacions que han donat la volta al món. Els impulsors, un matrimoni de Sant Cugat, confien a obrir-se als mercats estrangers com ara el nord d'Europa o Austràlia.

L'afició per les activitats nàutiques és el motiu que va empènyer el santcugatenc Eduard Cabanas i la seva dona a reciclar les veles dels vaixells que ja havien arribat al final de la seva vida i confeccionar complements. Les veles estan formades per un material que no es pot reciclar i s'han d'incinerar. El projecte de Yesorknot ha ideat una manera de reutilitzar les veles i així evitar la incineració, que és un procés car i perjudicial per al medi ambient.

El procés de fabricació dels productes de Yesorknot comencen amb la recerca de veles que siguin interessants pels seus colors, pel disseny i per 'la història viscuda'. Aquest és un element important de les bosses. Així ho explica l'empresari Eduard Cabanas.

Eduard Cabanas

Nosaltres venem l'esperit de la vela. Aquesta bossa ha fet la volta al món i té moltes històries a sobre.





La presentació oficial de l'empresa es va fer el novembre al Saló Nàutic de Barcelona i, en el seu primer mes de vida la companyia va facturar 5.000 euros. Les expectatives dels seus creadors per el 2012 són consolidar la marca i internacionalitzar-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.