L'Ajuntament està al dia i no sol·licitarà el pla d'ajudes per pagar als proveïdors


Temes relacionats

Cecot confia que el pla de pagaments a proveïdors d'ajuntaments salvi part del teixit empresarial (24/feb/12)


  • Comparteix:

El consistori no s'acollirà al pla d'ajudes del govern espanyol ja que està al dia en el pagament als seus proveïdors. L'Ajuntament ha abonat gairebé la totalitat de les factures del 2011, amb un import global de 90 milions d'euros, i en els propers dies farà efectiu el pagament dels 160.000 euros corresponents a les factures de finals d'any pendents de pagar. De cara al futur, l'àrea d'Economia té l'objectiu de continuar efectuant el pagament als proveïdors en el menor temps possible -ara ho fa en 45 dies de mitjana- i fer els esforços necessaris per tancar el pressupost sense dèficit.

Aquest dijous era l'últim dia perquè les administracions locals que tenen factures pendents amb els seus proveïdors sol·licitessin el pla d'ajudes del govern espanyol. Sant Cugat, igual que Terrassa i Rubí, no s'acollirà a aquesta línia financera ja que té al dia els seus pagaments. L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha felicitat pel fet que Sant Cugat no hagi de recórrer a aquestes ajudes que tenen l'objectiu d'eixugar els deutes dels consistoris amb les empreses que els presten serveis.

El consistori ha pagat un 99'8% de les factures de l'any passat, amb un cost total de 90 milions d'euros. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat que la bona gestió duta a terme per l'Ajuntament permet al consistori no acollir-se al pla d'ajudes ideat per l'executiu espanyol.

Carles Brugarolas

Tot i la davallada d'ingressos, hem estat capaços d'anar reduint la partida de despeses per estar sempre en una situació d'equilibri.




La resta de deutes pendents responen a factures registrades durant l'última quinzena de desembre i que s'efectuaran en els propers dies, segons informa l'Ajuntament. Són 39 factures a 32 empreses que suposen un pagament de 160.000 euros. Durant l'any passat, el consistori va rebre un total de 6.500 factures.

Segons l'últim informe de 2011 de tresoreria municipal sobre el compliment de la Llei de Morositat, l'Ajuntament paga als seus proveïdors en un temps de 45 dies de mitjana. Tot i això, Brugarolas ha reconegut que en els darrers trimestres l'objectiu del consistori de pagar a 30 dies s'ha allargat.

Carles Brugarolas

El termini de pagament de l'Ajuntament s'ha anat allargant a causa de la situació econòmica però segueix sota control.



De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat que Sant Cugat és una de les poques ciutats de l'Estat espanyol a l'hora de complir la Llei de Morositat.

Segons informen alguns mitjans, l'Ajuntament de Sabadell és l'administració catalana més endeutada amb una xifra de 24 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.