Establerts els serveis mínims de la vaga general


  • Comparteix:

Els serveis mínims garanteixen principalment el transport, la sanitat i ensenyament

Els serveis mínims garanteixen principalment el transport, la sanitat i ensenyament

La Generalitat ha establert, després d'arribar a un acord amb els sindicats i les patronals aquest dilluns, els serveis mínims de funcionament durant la vaga general convocada per aquest dijous. Aquests serveis garanteixen la mobilitat i l'atenció dels ciutadans durant la jornada. Per això, circularan tres de cada 10 autobusos, metros i trens en hora punta. Les escoles estaran obertes per als alumnes amb la presència d'un mestre per cada sis aules, a més del director. En l'àmbit sanitari, l'activitat serà com un dia festiu, però es garantirà el 100% dels serveis d'urgències i els especials.

Segons ha dictat la Generalitat, entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí, i de cinc de la tarda a nou del vespre, circularà una tercera part del transport públic. La resta de la jornada no hi haurà servei mínim establert. A més, es garanteix el 50% del servei d'autobús que uneix Barcelona amb l'aeroport del Prat, mentre que el transport de persones amb discapacitat i l'escolar obligatori mantenen la seva freqüència habitual.

En el cas de les escoles, restaran obertes amb la presència d'un director i un mestre per cada sis aules. Per a les llars d'infants, es garanteix una persona de l'equip directiu i un terç de la plantilla.

A l'àmbit sanitari, els serveis d'urgències, unitats especials, activitat quirúrgica inajornable, atenció als ingressats, neteja de les zones d'alt risc i transport d'urgència funcionaran amb normalitat. La resta d'activitat es desenvoluparà com un dia festiu.

El dictamen de la Generalitat també inclou serveis que garanteixin el funcionament de les empreses públiques que presten funcions d'assistència i serveis socials, així com per a les companyies de subministrament elèctric, de gas, d'abastament d'aigua potable, d'enllumenat públic i tractament d'aigües residuals. En aquests casos, s'estableix el normal funcionament de les instal·lacions i la reparació de les avaries urgents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.