Els sindicats demanen al PP moure fitxa després de l''èxit' de la vaga


Temes relacionats

200 persones es manifesten contra la reforma laboral davant de l'Ajuntament (29/mar/12)

Ampli seguiment de la vaga a les empreses de Can Magí i Can Sant Joan, segons els sindicats (29/mar/12)

Sant Cugat Empresarial titlla d''inútil' la vaga (30/mar/12)


  • Comparteix:

Els sindicats convocants de l'aturada general, CCOO i UGT, quantifiquen el seguiment de la vaga en un 80% al Vallès Occidental. Una dada que, segons els sindicats, demostra el rebuig dels treballadors i la societat civil cap a una reforma laboral que atempta contra els drets socials i empeny els joves cap a la precarietat. Tant CCOO com UGT no descarten més mobilitzacions si el govern del PP no mou fitxa en el seu plantejament.

Les seccions comarcals dels sindicats majoritaris que han convocat la protesta, CCOO i UGT, han coincidit a qualificar d'èxit la vaga general. Les dues agrupacions han situat entre el 80 i el 82% el seguiment de l'aturada al Vallès Occidental, considerant-lo un punt de partida per iniciar el canvi en els drets laborals de la ciutadania.

El secretari general de CCOO a la comarca, Antonio Díaz, ha remarcat que la convocatòria ha estat pacífica i ha esdevingut una proclama social contra una reforma laboral que ataca els drets dels treballadors i el futur dels joves. Díaz ha encoratjat el govern del PP a repensar el seu posicionament perquè, si no, diu, hi haurà més mobilitzacions.

Antonio Díaz

Estan obligats a canviar coses. Si no és així continuarem amb mobilitzacions de manera creixent.


En la mateixa línia s'ha mostrat el secretari general d'UGT a la comarca, Josep Sancristòfol, que ha subratllat la valentia dels empleats de fer vaga i ha recordat que els manifestants han sortit al carrer a 'lluitar pels drets de tots'. Sancristòfol considera que el govern de Mariano Rajoy està, ara, en l'obligació de moure fitxa després del 29-M.

Josep Sancristòfol

Han d'escoltar els treballadors. Un govern prudent i responsable ha de moure fitxa per encaminar-ho cap al que vol la societat.




La manifestació convocada a Barcelona ha comptat, segons els sindicats, amb l'assistència de 800.000 persones. La Guàrdia Urbana ha reduït la xifra a 80.000. El lema de la protesta ha estat 'S'ho volen carregar tot'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.