ATTAC alerta que els Ajuntaments no disposen de prou recursos


  • Comparteix:

Una trentena de persones van seguir la primera de les sessions.

Una trentena de persones van seguir la primera de les sessions.

Una trentena de persones han assistit a la primera de les tres xerrades dedicades als Pressupostos Municipals organitzades per la secció local del col·lectiu ATTAC. L'interventor i tresorer de l'Ajuntament de Mataró, Josep Canal, conferenciant del cicle, ha fet de la primera sessió una classe magistral sobre el règim jurídic dels pressupostos municipals i ha explicat als assistents els conceptes fonamentals per entrendre'ls.

A banda de facilitar als assitents els conceptes teòrics fonamentals per entendre la naturalesa del pressupost municipal, Josep Canal ha volgut introduir la seva primera xerrada amb una idea clara: els municipis de l'estat espanyol estan molt per sota dels europeus tant pel que fa a competències com pel que fa a capacitat recaptatòria. Els nostres Ajuntaments, ha dit Josep Canal, no tenen prou recursos per satisfer adequadament les necessitats de la seva ciutadania.

Josep Canal

Les administracions locals no poden fer una correcta prestació de serveis perquè tenen mancances competencials i insuficiència de recursos


Amb les classes magistrals de Josep Canal, els assistents han pogut saber, entre alters coses, quina és la columna vertebral de l'ecomomia local i com es decideixen els tributs que han de pagar. I aquest és l'objetciu d'ATTAC: que, a través d'aquest cicle, els santcugatencs es familiaritzin amb els conceptes clau d'un tema que els afecta directament però que generalment desconeixen. Lluís Edo, d'ATTAC Sant Cugat ens ho explica.

Lluís Edo

El que volem és que els ciutadans sàpiguen com es recapta, com es gasta i quines són les prioritats de la despesa municipal


La propera sessió del cicle se celebrarà el dia 27 de novembre i s'explicarà com s'aproven i s'executen els pressupostos municipals així com l'estructura que tenen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.