El 12% dels locals comercials de la ciutat estan buits


  • Comparteix:

Carles Brugarolas, Jordi Subirana i Josep Romero durant la presentació

Carles Brugarolas, Jordi Subirana i Josep Romero durant la presentació

1.165 locals de servei i 765 comerços és el recompte que ha obtingut el primer cens comercial de la ciutat, elaborat per encàrrec de la Diputació de Barcelona. L'estudi, que ha estat presentat aquest dilluns, també ha recollit un 12% de locals buits, dada que l'Ajuntament ha qualificat de moderadament positiva.

L'empresa Lavola, especialitzada en gestió sostenible, ha estat l'encarregada d'elaborar aquest cens de locals comercials, serveis i locals buits, que ha tingut un cost de 16.000 euros repartits a parts iguals entre la diputació i el consistori. Tenint en compte només els locals en planta baixa, l'estudi ha unificat les diferents bases de dades municipals i ha completat la informació per elaborar un mapa que permet a l'Ajuntament localitzar tots els locals de la ciutat i les seves característiques mitjançant un navegador web.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha remarcat que serà una eina útil per a l'Ajuntament a l'hora de planificar polítiques de foment de l'activitat econòmica.

Carles Brugarolas

Sant Cugat ha viscut un 'boom' d'oferta i no s'han omplert els locals al ritme esperat.


De la seva banda, el diputat de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana, ha explicat que el consistori haurà d'actualitzar el cens periòdicament.

Jordi Subirana

El comerç és molt variable i s'haurà d'anar actualitzant el cens.


Tot i que la xifra de locals buits supera el 12%, es tracta d'una dada que té en compte superfícies en procés de construcció o posada a punt, com és el cas de l'espai del centre comercial Mira-sol Centre, que té la inauguració prevista pel setembre. En aquest sentit, l'equip de govern ho considera una dada positiva, segons el regidor de Comerç, Josep Romero.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.