Diversos polítics se sumen a la campanya de suport als treballadors d'HP


Temes relacionats

Diverses personalitats donen suport als treballadors d'HP contra els acomiadaments (25/abr/12)

El comitè d'empresa d'HP denuncia dos acomiadaments a la divisió de Consultoria ( 2/mar/12)

Una trentena de treballadors d'HP s'han concentrat a les portes del Mobile World Congress (27/feb/12)


  • Comparteix:

Els treballadors de l'empresa ja s'han mobilitzat diverses vegades

Els treballadors de l'empresa ja s'han mobilitzat diverses vegades

Els regidors de la CUP i 11 diputats al Congrés d'Izquierda Unida, Iniciativa per Catalunya Verds i la Chunta Aragonesista s'han sumat al suport als treballadors d'HP, que han engegat una campanya de rebuig als acomiadaments. El manifest, impulsat per la CGT, alerta de 'l'allau d'acomiadaments improcedents' que està duent a terme la companyia. Amb aquests nous suports, la campanya compta amb la complicitat d'una seixantena de personalitats polítiques i del món de la cultura.

Segons els sindicats, des del setembre passat, prop de 40 treballadors de la plantilla de consultoria i 'outsourcing' d'HP a Sant Cugat han estat acomiadats, una xifra que ascendeix a prop de 150 persones a nivell estatal. Amb l'objectiu d'aturar 'l'allau d'acomiadaments improcedents', la CGT ha impulsat una campanya de signatures per aturar aquesta política de la companyia.

Personalitats com l'economista Arcadi Oliveres, el futbolista Oleguer Presas, la política Mònica Oltra i el cantautor Feliu Ventura, entre d'altres, ja van expressar la setmana passada la seva solidaritat amb els treballadors d'HP. Amb el suport dels 11 diputats al Congrés de la Chunta Aragonesista, ICV i IU, el manifest contra els acomiadaments ja compta amb més de 60 adhesions de personalitats destacades del món polític i cultural.

Els dos regidors de la CUP a Sant Cugat, Guim Pros i Ignasi Bea, també han expressat el seu suport als treballadors. Segons la formació independentista, reduir la plantilla quan la multinacional té enormes beneficis és una 'falta d'ètica inadmissible'. Així ho ha explicat el membre de la CUP Aniol Pros a Cugat.cat.

Aniol Pros

Hem volgut donar una mostra de suport als treballadors. Els acomiadaments són injustos i l'empresa té beneficis insultants.


De la seva banda, el president del comitè d'empresa d'HP Consultoria i Aplicacions, Jordi Saladie, ha agraït totes aquestes adhesions i ha destacat el valor que suposen.

Jordi Saladie

Tenir el suport de polítics i intel·lectuals és una ajuda molt gran que té la plantilla.




Saladie ha advertit que la plantilla no descarta més mobilitzacions i ha anunciat que continuaran explicant la situació dels treballadors a través de tots els mitjans possibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.