Treball haurà de resoldre l'ERO de Cano Catalunya


Temes relacionats

Cano Catalunya Sant Cugat tanca amb l'aplicació d'un ERO (25/abr/12)


  • Comparteix:

Cano Catalunya tancarà el centre de Sant Cugat

Cano Catalunya tancarà el centre de Sant Cugat

El departament de Treball de la Generalitat haurà de pronunciar-se sobre la resolució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) plantejat per Cano Catalunya que contempla l'extinció de tots ells llocs de treball del centre que té a Sant Cugat. Treballadors i direcció de la companyia no s'han posat d'acord sobre la indemnització que han de rebre els 35 empleats que resten a les instal·lacions. La plantilla d'aquest centre assegura que fa dos mesos que no cobra el sou corresponent.

Cano argumenta l'ERO per les pèrdues que ha patit fruit de la davallada de vendes d'automòbils i la caiguda de l'activitat al centre santcugatenc on també ofereixen serveis de manteniment i reparació. Els treballadors reconeixen l'argument de la caiguda de vendes però asseguren que el servei de reparació registrava cada vegada més activitat tot i que la manca de recursos dificultava la compra de nous materials i peces.

La direcció de Cano Catalunya ofereix als treballadors una indemnització de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 anys, i que sigui el Fons de Garantia Social (FOGASA) qui se'n faci càrrec al·legant manca de recursos. Els treballadors rebutgen que la liquidació passi pel Fons de Garantia Social. Ho ha explicat el mebre del comitè d'empresa Juan Pedro Simón a Cugat.cat

Juan Pedro Simón

Volem que ens paguin la indemnització i les nòmines pendents. Creiem que amb la venda de la maquinària es podria sufragar aquesta quantitat.



Al gener la companyia ja va aplicar un ERO que va suposar l'acomiadament de 17 persones. En aquest cas, plantilla i direcció van pactar com a liquidació una xifra que corresponia a 27 dies per any treballat, amb un màxim de 12 anys, que es pagaria de manera fraccionada. Simón ha explicat a Cugat.cat que no s'estan complint els terminis de pagament acordats.

Cano també té centres oberts a València però aquests continuen funcionant amb total normalitat. Alguns dels treballadors del concessionari ubicat a la carretera de Rubí s'han manifestat durant un esdeveniment esportiu patrocinat per Cano celebrat aquest cap de setmana a València.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.