Ajuntament i Smart Urbs 21 sumen sinergies en el projecte de ciutat intel·ligent


  • Comparteix:

El grup de treball reunit a EsadeCreapolis / Font: Localpress

El grup de treball reunit a EsadeCreapolis / Font: Localpress

El grup d'empreses Smart Urbs 21 ha presentat a la ciutat les conclusions d'aquest grup de treball que té com a objectiu analitzar com l'aplicació de la tecnologia pot millorar l'eficiència de l'administració i els serveis públics. Un dels objectius que aquest equip ha presentat és la reducció de la despesa dels serveis municipals obligatoris, mitjançant aplicacions tecnològiques, per destinar més recursos a altres partides que permetin millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Aquesta és una de les conclusions que s'han posat sobre la taula durant la trobada que han mantingut aquest dimecres amb l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Smart Urbs 21 neix de la iniciativa de l'Institut Cerdà i Bdigital i compta amb la participació de Gas Natural Fenosa, Cepsa, Saba, BBVA, Telefònica i Moventia. La intenció d'aquest grup és treballar de manera conjunta amb les administracions interessades per creuar dades i experiències que permetin millorar l'aplicació tecnològica als serveis i la gestió pública. La sessió celebrada aquest dimecres és la segona d'un cicle de quatre trobades.

El director general de l'Institut Cerdà, Carles Cabrera, ha explicat a Cugat.cat cap a on s'orienta el projecte.

Carles Cabrera

La focalització de les ciutats intel·ligents fins ara estava en la tecnologia. Cal fer més esforç en la vessant de serveis al ciutadà.



La trobada amb l'alcaldessa, que ha estat acompanyada pel tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, ha servit perquè les empreses coneguin l'experiència del carrer intel·ligent de Sant Cugat i la ciutat es posi al corrent de les novetats en què treballen aquestes empreses.

Conesa ha avançat que l'Ajuntament ja compta amb alguns resultats del projecte del carrer Cèsar Martinell.

Mercè Conesa

El sistema d'enllumenat intel·ligent està donant bons resultats. Ja hem detectat un estalvi en aquest àmbit.





Per ara, Sant Cugat i Barcelona són les úniques administracions locals que col·laboren amb el grup Smart Urbs 21.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Jo preferiria treure menys pit en joguines inútils i anar cap més una ciutat justa isocialment "intel · ligent". Aquests diners que es dediquin per exemple a les escoles bressols.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 24/mai/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.