La companyia Aigües Ter-Llobregat surt a la venda per 400 milions d'euros


Temes relacionats

Els estudiants de FP de Grau Superior hauran de pagar una nova taxa (16/mai/12)

CiU defensa l'externalització de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (16/abr/12)

La CUP, contra la privatització d'Aigües-Ter Llobregat (11/abr/12)


  • Comparteix:

L'empresa gestiona l'arribada de l'aigua als dipòsits de la ciutat / Font: Interempresas.net

L'empresa gestiona l'arribada de l'aigua als dipòsits de la ciutat / Font: Interempresas.net

L'empresa Aigües Ter-Llobregat, que gestiona el subministrament d'aigua a més de 100 municipis entre ells Sant Cugat, ha sortit ja a la venda per 400 milions d'euros, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOG). El govern ja va anunciar aquesta possibilitat en la darrera tanda de mesures encaminades a eixugar el dèficit de l'administració catalana. El darrer ple municipal va tombar, amb els vots contraris de l'equip de govern format per CiU, una moció de les formacions d'esquerra a instància de la plataforma civil Aigua és Vida, en contra d'aquesta privatització.

A partir d'aquest anunci s'estableix el termini d'un mes perquè els interessats puguin consultar les condicions i presentar al·legacions si ho consideren oportú. Seguidament, entre juliol i agost, es disposarà d'un mes per respondre les al·legacions presentades i un cop fet això es publicaran les condicions i clàusules del concurs al Butlletí de la Unió Europea durant 52 dies. La previsió és que a principis d'octubre s'hagin presentat ja totes les ofertes i que a principis de desembre es resolgui tot el procés.

El preu de l'operació se situa en un total de 1.000 milions d'euros, dels quals els primers 400 milions s'han de fer efectius al moment de la signatura de la concessió. La resta s'haurà d'abonar en aportacions anuals durant el període de gestió que se situa en 50 anys.

El que surt a la venda és la gestió de la companyia Aigües Ter-Llobregat i no pas els seus béns. Les condicions també estableixen un pla d'inversions que contempla millores a la xarxa de distribució per valor de 123 milions d'euros. L'empresa que es faci amb la gestió d'aquest servei s'haurà de fer càrrec de la totalitat de la plantilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.