CCOO critica que CGT trenqui la unitat d'acció contra la direcció d'HP


Temes relacionats

La reunió entre HP i sindicats pels acomiadaments acaba sense acord (22/jun/12)

La lluita contra els acomiadaments a HP obre una fractura entre sindicats (21/jun/12)


  • Comparteix:

Protesta conjunta a HP el desembre passat / Font: Intersindicaldearagon.com

Protesta conjunta a HP el desembre passat / Font: Intersindicaldearagon.com

CCOO acusa CGT d'haver tingut un discurs 'incendiari' en tot el procés de negociació amb la direcció de Hewlett-Packard (HP), amb seu a Sant Cugat, respecte el pla d'acomiadaments anunciat per l'empresa. CCOO nega a més que la majoria dels seus delegats fessin el salt a la CGT ara fa un any, mentre que el sindicat confederal assegura que els documents oficials no reflectiran aquesta nova realitat fins que hi hagi eleccions sindicals.

Segons CGT, la voluntat de CCOO d'acceptar acomiadaments i la seva estructura 'piramidal' de presa de decisions va portar, ara fa un any, a un trencament de les relacions entre les dues seccions sindicals d'HP. El secretari general de la secció sindical estatal de CCOO i president del comitè d'empresa d'HP Outsourcing, Eduardo Castro, ha replicat a Cugat.cat que la seva voluntat sempre ha estat dur a terme una acció conjunta, però que CGT s'hi ha negat.

Eduardo Castro

L'empresa es va dirigir a nosaltres com a sindicat majoritari però vam oferir a CGT un comuncat conjunt.


En aquest sentit, apunta a la 'unilateralitat' de CGT a l'hora de convocar una vaga el març de l'any passat, i nega que la majoria de delegats de CCOO canviessin llavors de sindicat. Castro assegura que la representació de CGT no passa del 12% en cap de les empreses del grup. Un dels qui va fer el salt va ser el president del comitè d'empresa d'HP Consultoria, Jordi Saladie. Segons Saladie, els documents oficials no reflectiran la realitat fins que hi hagi noves eleccions sindicals.

Jordi Saladie

La realitat és que, si vol convocar mobilitzacions, CCOO no té ningú.


Actualment, la divisió entre les dues organitzacions segueix impedint un front comú enfront de la direcció de la companyia, amb CGT tancant-se en banda a qualsevol acomiadament i CCOO oferint una postura més pactista.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Nunca ha existido unión sindical. CGT organizaba todas las movilizaciones y manifestaciones y CCOO era invitada a ellas, a las que se apuntaba para salvar la imagen. La empresa solo quiere hablar con CCOO porque saben que los pueden comprar y que ellos venden a los trabajadores con tal de dar una imagen de sindicalismo "politicamente correcto". A esto se le llama hacer la pinza, entre CCOO y la empresa, a costa de los puestos de trabajo de los empleados. Las cifras que presenta CCOO de representación de CGT son falsas, ellos siguen contando a la gente de CGT que antes era de CCOO como CCOO, porque aun no ha habido elecciones y siguen en las listas como CCOO, aunque hayan declarado que dejan CCOO y pasan a CGT. Como es sabido por la mayoria de la población CCOO esta lleno de oficialistas que solo luchan por conseguir puestos dentro de CCOO y no por los trabajadores, nada nuevo.

Ivan Martinez. Enviat el 25/jun/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.