L'Ajuntament oferirà i tramitarà els crèdits de l'Institut Català de Finances


Temes relacionats

L'Institut Català de Finances formarà tècnics municipals en qüestions de finançament ( 9/mai/12)


  • Comparteix:

Moment de l'acord entre ambdues parts / Font: Localpress

Moment de l'acord entre ambdues parts / Font: Localpress

L'Oficina d'Atenció a l'Empresa (OAE) de l'Ajuntament assessorarà a les companyies de la ciutat sobre les línies de crèdit que l'Institut Català de Finances (ICF) posa a disposició de les empreses catalanes. Aquest dimecres s'ha formalitzat el conveni entre l'Ajuntament i l'ens públic que també contempla la formació dels tècnics de l'OAE perquè acompanyin als sol·licitants en el procés de petició.

L'ICF compta amb 2.800 milions d'euros per finançar projectes empresarials durant el període 2011-2012. Fins ara, els interessats en aquesta modalitat de finançament s'havien de dirigir directament a l'entitat o bé fer el procés a través de la xara. Ara l'institut s'ha marcat com objectiu fer arribar el seu suport a les empreses, petites i mitjanes sobretot, d'arreu del territori. El conveni amb la ciutat respon a aquesta voluntat i és el segon acord d'aquestes característiques després del signat amb Barcelona.

Els treballadors de l'oficina municipal seran formats perquè estiguin capacitats per poder acompanyar als sol·licitants durant el procés de petició. És a dir, donaran suport als empresaris a l'hora d'omplir els formularis necessaris i recabar la informació necessària per accedir al préstec.

Durant la signatura, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la voluntat del consistori de crear un clima de seguretat i confiança entre l'empresariat local, que permeti la recuperació econòmica i la creació d'ocupació. A més, Conesa ha animat els empresaris a utilitzar els recursos que l'administració posa al seu abast i ha fet una crida a superar la 'cultura de la subvenció' per passar a la 'cultura de la mobilització'.

Mercè Conesa

Cal generar una cultura que plantegi què puc fer jo per millorar l'economia, què puc fer jo per crear llocs de treball.


El conseller delegat de l'ICF, el santcugatenc Josep Ramon Sanromà, ha explicat el gir que l'entitat ha donat a la seva manera de funcionar i que els ajuntaments compromesos amb la promoció econòmica són la millor manera de fer arribar el finançament a les empreses.

Josep Ramon Sanromà

Ajuntaments amb la voluntat de donar valor afegit a les empreses del seu àmbit són el punt on podem informar i facilitar l'accés al crèdit.


L'institut ofereix línies de finançament encaminades a l'emprenedoria mitjançant la fórmula de la coinversió. És a dir, que l'ICF financia projectes juntament amb inversors privats, els coneguts com a Bussines Angels. Una altra línia va encaminada als autònoms i comerços, on l'entitat assumeix el 70% del risc. I una altra de les principals vies de finançament és cap a la innovació i internacionalització de les petites i mitjanes empreses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.