Sant Cugat, el municipi més atractiu per a empreses tecnològiques, segons l'UB


  • Comparteix:

La disponibilitat d'infraestructures, clau per acollir empreses / Font: Trenscat.cat

La disponibilitat d'infraestructures, clau per acollir empreses / Font: Trenscat.cat

Sant Cugat és el municipi més atractiu de la demarcació de Barcelona per acollir empreses tecnològiques i de coneixement, segons un estudi de la UB. L'Institut de Recerca en Economia Aplicada (IREA) de la Universitat de Barcelona ha analitzat la capacitat de les 26 ciutats més grans de la demarcació per atreure i mantenir activitat econòmica d'excel·lència. L'estudi conclou que Sant Cugat disposa del millor entorn, seguida de Cerdanyola i Barcelona.

Per valorar el potencial de cada municipi s'han tingut en compte nou grans indicadors socioeconòmics, entre els quals destaquen el capital humà, la disponibilitat d'infraestructures, el dinamisme empresarial i el nivell d'innovació.

Sant Cugat és, després de Barcelona, el municipi amb més empreses internacionals i ocupa el primer lloc en proporció d'ocupats en sectors d'excel·lència empresarial. També és la ciutat amb la major taxa de creació d'empreses i una de les que té més població amb estudis. A més, acull una important concentració de clústers empresarials, segons el document.

L'estudi també fa un balanç positiu de Sant Cugat per la seva qualitat de vida i per disposar d'una densa xarxa de banda ampla. En canvi, l'estudi assenyala que Sant Cugat no destaca per la seva accessibilitat - supera per molt poc la mitjana dels 26 municipis analitzats - ni per oferir un preu econòmic de sòl, ja que és un dels més cars de l'àmbit estudiat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.