Floristeries i perruqueries veuen perillar la clientela per l'augment de l'IVA


  • Comparteix:

Les floristeries rebran l'impacte de les mesures de Rajoy / Font: Mundofotos.net

Les floristeries rebran l'impacte de les mesures de Rajoy / Font: Mundofotos.net

L'increment de l'IVA anunciat pel govern de l'estat es traduirà en una caiguda del consum en aquells sectors que han passat del 8% al 21%, segons els comerciants consultats per Cugat.cat. Floristeries, perruqueries, centres d'estètica i funeràries són alguns dels establiments afectats per aquesta mesura. Els botiguers optaran per fórmules que evitin carregar la totalitat de la pujada als seus serveis però temen que no s'eviti una caiguda del consum.

Els responsables de la perruqueria Joan Serrano i de la perruqueria Anna Muñiz, han explicat que intentaran absorbir part d'aquest increment ja que no tenen marge per pujar preus i temen que puguin perdre clients.

Perruquers

És una mesura agressiva. No podem repercutir l'increment perquè perdrem clients. / Haurem d'apujar preus però també fer promocions especials per compensar.


Les floristaries també han vist com passaran de gravar els seus productes amb un IVA reduït a un IVA general. Les responsables de La Noguera Home & Garden i de la Botànica, Eulàlia Sanuí i Montse Carbó, han explicat que encara no saben exactament com faran front a aquest increment però que no pensen repercutir-lo en els seus productes per por a una caiguda de l'activitat.

Floristeries

Ens sembla una bogeria. Encara no sabem com aplicar-lo, potser meitat i meiat. / El marge ja ens l'hem menjat els darrers temps i amb l'IVA també ho haurem de fer.


Les companyies dedicades a serveis funeraris també passaran a aplicar un IVA del 21% als seus productes i no al 8% com han fet fins ara. Aquest increment no es farà efectiu fins el primer de setembre i per això molts dels comerciants consultats encara no han decidit la fórmula a utilitzar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.