El Teatre-Auditori estudia com assumir l'increment de l'IVA


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori s'haurà d'adaptar a l'increment de l'IVA / Font: Localpress

El Teatre-Auditori s'haurà d'adaptar a l'increment de l'IVA / Font: Localpress

L'increment de l'IVA dels espectacles culturals del 8% al 21% es traduirà en una crescuda del preu de les entrades dels espectacles del Teatre-Auditori. Els responsables de l'equipament cultural estan estudiant mesures perquè aquest augment no repercuteixi en la seva totalitat en la butxaca del públic. Ho ha explicat a Cugat.cat el regidor de Cultura, Xavier Escura, que ha qualificat de 'salvatjada' l'increment de 13 punts percentuals de l'IVA que grava els espectacles culturals.

Les mesures presentades pel govern espanyol per eixugar el dèficit públic contemplen l'increment de l'IVA en diversos sectors econòmics i la cultura no n'ha quedat al marge. Per evitar una davallada d'espectadors, Xavier Escura ha explicat que a l'hora de negociar nous contractes es buscaran fórmules perquè aquest cost quedi repartit entre totes les parts implicades i que no sigui el públic qui se'n faci càrrec.

Xavier Escura

Intentarem trobar fórmules a l'hora de negociar contracte perquè aquest increment quedi repartit entre totes les parts.


El responsable de Cultura ha lamentat que això tindrà efectes retroactius ja que els espectacles del primer trimestre de la temporada vinent ja estan signats i no hi ha marge per a una renegociació. Tot i que el gruix d'entrades surt a la venda al setembre, moment que entrarà en vigor el nou IVA, ja s'han venut alguns tiquets per a espectacles com el concert de Maldita Nerea, el cicle de 'Petits Camaleons' i el musical 'Grease'. Per tant, també s'està avaluant com evitar el greuge comparatiu per a les persones que adquiriran els bitllets passat l'estiu.

Artistes, galeristes i cinemes també es veuen afectats per aquest increment. Xavier Escura ha valorat aquesta decisió com una 'salvatjada' pròpia de persones que no entenen el paper que juga la cultura en la societat i també en l'economia.

Xavier Escura

La paraula seria una salvatjada que posa de manifest una insensibilitat i desconeixement del que suposa la cultura, fins i tot en sentit econòmic.


El regidor s'ha mostrat partidari de coordinar una resposta a aquest paquet de mesures des de l'àmbit de l'administració i la societat catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.