Indo redueix a dues les propostes de conveni per a la banca


Temes relacionats

Indo inicia el procés de liquidació de l'òptica Novolent ( 3/jul/12)

Indo busca un acord amb la banca per anul·lar el concurs de creditors (22/jun/12)

Indo International perd 3'6 milions d'euros en el primer trimestre de 2012 (20/mai/12)

Indo formalitza la venda de la seva filial xilena per sanejar els comptes ( 2/mar/12)

Indo ven la seva filial llatinoamericana Optical Equipment Group ( 4/gen/12)


  • Comparteix:

Seu d'Indo a Sant Cugat / Font: Ara.cat

Seu d'Indo a Sant Cugat / Font: Ara.cat

L'empresa de material òptic Indo, amb seu a Sant Cugat, ha reduït a dues les opcions a què ha de donar suport la banca per superar la suspensió de pagaments. La proposta de conveni preveu un avançament del 80% i el pagament del 20% dels crèdits en un termini de quatre anys, o un avançament del 50% i el pagament del 20% en cinc anys amb un de carència, i la conversió del 30% del passiu en un préstec participatiu. Indo descarta així una tercera opció que va plantejar la banca inicialment que era la capitalització de fins el 80% del deute.

Els bancs tenen temps fins el primer dilluns de setembre per adherir-se a alguna d'aquestes dues propostes. Fonts coneixedores del procés, citades pel diari 'Expansión', asseguren que ara per ara l'opció preferida per la banca és l'avançament del 50% i els terminis d'amortització pactats.

La companyia de Sant Cugat va suspendre pagaments el juny del 2010 amb un passiu de 44'37 milions d'euros. Des de llavors, ha reduït la seva estructura a través de la venda o tancament de fàbriques i filials a Tailàndia, la Xina, els Estats Units i Xile. També ha venut el seu negoci de fabricació d'ulleres a Vistamax, societat controlada per exdirectius del grup.

En l'actualitat, l'empresa se centra en el diseny de lents i béns d'equips. L'any passat va registrar una pèrdua de 13'24 milions d'euros, amb unes vendes de 50'8 milions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.