17 santcugatencs s'han vist afectats per un ERO en el que portem d'any


  • Comparteix:

Creix l'afectació d'ERO a la ciutat / Font: Gencat.cat

Creix l'afectació d'ERO a la ciutat / Font: Gencat.cat

17 llocs de treball de la ciutat s'han vist afectats per un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) durant els primers cinc mesos de l'any, segons dades del sindicat CC.OO. Les dades presentades per l'associació sindical posen de manifest un augment de l'afectació d'expedients de regulació al municipi, ja que al mateix període de l'any passat 11 treballadors de la ciutat es van veure implicats en una regulació d'ocupació. En l'àmbit comarcal, als primers mesos del 2012 s'han donat 162 casos per ajustaments laborals, 19 més que al 2011.

CC.OO. ha publicat el seu estudi de l'evolució del món laboral a Catalunya. L'informe detalla l'impacte que han tingut els ERO en l'àmbit comarcal i local durant els primers cinc mesos de l'any. Pel que fa referència a la ciutat, en aquest temps, 17 llocs de treball han rebut l'impacte d'un ajustament.

Per tipus d'expedient, sis fan referència a situacions de suspensió de contracte i sis més a rescissió del lligam laboral. Els altres cinc han comportat la reducció de la jornada. A més, el març destaca com el mes en què més expedients s'han executat a la ciutat, quan se'n van comptabilitzar sis casos. Al 2011, dels 11 casos registrats, sis feien referència a reduccions de jornada.

A la comarca, la suspensió de contracte ha estat la modalitat més utilitzada durant els cinc primers mesos de 2012 ja que, de les afectacions per ERO, 133 casos han estat per aquesta tipologia. La reducció de jornada ha estat el motiu d'afectació en 84 casos i la rescissió ho ha estat en 45. Prenen com a referència el mateix període de l'any passat, s'observa com la suspensió ha crescut en 109 casos més, la reducció de jornada s'ha mantingut estable i la rescissió ha crescut també en 10 afectacions més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.