Ferrovial guanya un estira-i-arronsa que tenia amb Hisenda


  • Comparteix:

Ferrovial no haurà de pagar 20 milions d'euros a Hisenda / Font: Teinteresa.es

Ferrovial no haurà de pagar 20 milions d'euros a Hisenda / Font: Teinteresa.es

Ferrovial, l'empresa propietària, a través de Cintra, del 76% d'Autema, la societat que explota el peatge de Sant Cugat - Manresa de la C-16 o de l'autopista de Montserrat, ha guanyat un estira-i-arronsa que tenia amb l'Agència Tributària. La concessionària no es veurà obligada a pagar 20.000 milions d'euros per l'IVA de les compensacions per peatge que li va abonar la Generalitat corresponents als exercicis 2004 i 2005.

El 23 de desembre del 2009, la delegació territorial de l'Agència Tributària a Catalunya obligava a pagar a la concessionària aquest impost. Autema hi va recórrer i ara, el Tribunal Econòmic-Administratiu Central ha acceptat la reclamació.

La sentència considera que les compensacions del peatge no poden constituir o formar part de la base de l'IVA, atès que no es compleixen els requisits exigits per la jurisprudència comunitària. En conseqüència, Cintra desfarà les provisions que va dur a terme durant aquells anys i ha sol·licitat a l'Agència Tributària que se li torni l'aval que va presentar. Segons fonts de Ferrovial, aquesta sentència tindrà efectes als comptes d'Autema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.