El CIT vol ser una nova centralitat econòmica de Catalunya


  • Comparteix:

Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola, integrades a l'eix de la B-30, oficialitzen el posicionament del Catalonia Innovation Triangle (CIT) com a principal corredor econòmic de Barcelona amb la voluntat d'esdevenir una centralitat a Catalunya. Amb motiu de la presentació de la nova senyalització unificada dels seus parcs empresarials i el web Cit.cat, les tres alcaldesses han destacat la importància d'establir sinergies, mancomunar serveis i creure en el valor afegit del territori. Al voltant d'un centenar de representants del teixit econòmic i empresarial del Vallès han donat suport a la iniciativa.

Després de la presentació oficial d'un dels nous panells de senyalització de CIT davant de representants polítics i empresarials dels tres consistoris, el tinent d'alcalde d'Economia i Empresa, Carles Brugarolas, ha presentat les novetats en senyalització i el portal virtual i ha subratllat que el triangle d'innovació és el centre de la gran Barcelona i 'la millor localització per instal·lar empreses'.

Un dels objectius de la nova senyalització és, a banda de facilitar l'accés a la zona, començar a construir una marca CIT que aporti valor afegit a les companyies que hi formen part. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que s'ha de creure en el potencial del territori, fer que aquest adquireixi un bon posicionament al món a través d'exportacions i internacionalitzacions i apostar per col·laboracions público-privades. A més, ha assegurat que la crisi se superarà amb la cooperació i la creació d'estratègies que agrupin polítiques econòmiques, mediambientals i socials.

Mercè Conesa

El primer problema dels ciutadans és l'economia i l'atur. L'hem d'encarar amb una estratègia economica, social i ambiental per abordar la recuperació econòmica.


Les alcaldesses dels tres municipis han expressat la seva voluntat de continuar sumant sinergies i cooperant, ja que consideren que aquest ha estat l'èxit del projecte fins ara, tal com ha assegurat l'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia. De la seva banda, l'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha destacat la gran projecció de futur de l'àrea de la B-30.

C. Garcia / C. Carmo

Els ajuntaments no podem crear empresa, però si podem sumar. És important que aquest projecte continuï. / La conjunció d'empresa, coneixement i recerca és la gran oportunitat d'aquest espai.


Prop d'un centenar d'empresaris de la zona han assistit a l'acte. El president del Sant Cugat Empresarial (SCE), Frederic Boix, ha recordat que el CIT ha estat una demanda dels empresaris des de fa prop de cinc anys i ha demanat que aquest sigui el primer pas per dinamitzar econòmica i empresarialment l'àrea del Vallès. Boix també ha destacat la gran oportunitat que genera aquesta zona de la B-30 per mancomunar serveis.

Frederic Boix

Els CIT és una gran oportunitat per mancomunar serveis que alliberin recursos que es puguin destinar a suportar la crisis social i a fomentar les noves oportunitats empresarials.


Conesa ha aprofitat l'avinentesa per demanar als representants polítics de la Generalitat presents a l'acte, el director general d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, i el director general de Carreteres, Jordi Follila, ajuda amb la senyalització que encara està pendent a l'AP-7 i la E-9 i per a la cerca d'empreses que s'instal·lin al CIT. A més, també ha tingut demandes per a les institucions de la demarcació de Barcelona i de la comarca, a qui ha demanat més visibilització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.