Nova bonificació en l'obertura d'establiments per crear ocupació local


Temes relacionats

Les taxes municipals pujaran l'IPC a les ordenances de l'any vinent ( 2/oct/12)


  • Comparteix:

Moment de la presentació en roda de premsa

Moment de la presentació en roda de premsa

L'equip de govern inclou al projecte de les ordenances fiscals de l'any vinent una nova bonificació en la taxa d'obertura d'establiments lligada a la creació d'ocupació local. Per beneficiar-se'n, caldrà, entre altres requisits, contractar treballadors del Servei d'Ocupació Municipal (SOM).

La bonificació per a nous establiments s'estableix a partir dels sis mesos de la posada en marxa del negoci i amb el termini màxim d'un any després de l'inici de l'activitat. L'objectiu, segons el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, és facilitar la contractació.

Carles Brugarolas

Volem incentivar la contractació de treballadors de Sant Cugat.


Un dels dos requisits bàsics per a l'ajut és que, a l'hora de demanar-lo, almenys la meitat de la plantilla de l'empresa ha d'haver estat contractada al SOM, estar empadronada a Sant Cugat i haver estat aturada fins aquell moment. L'altra és que les contractacions del SOM han d'haver superat sis mesos de vigència ininterrompuda, siguin a jornada completa o parcial.

Si es compleixen les dues demandes, la fórmula a aplicar serà: es dividirà la taxa d'obertura entre el total de treballadors i es bonificarà fins al 50% de la quantitat repartida entre els nous membres de la plantilla que respectin els requisits anteriors. La mesura té un topall de 300 euros per contractat.

La bonificació es pot ampliar al 75% si, a més de complir els requisits anteriors, els nous empleats tenen menys de 30 anys o més de 50 amb un ajut màxim de 400 euros per aquests treballadors.

La bonificació serà total en cas que els contractats també siguin persones de difícil reinserció o bé aturades de llarga durada que hagin esgotat el subsidi. En aquest cas, l'ajut arribarà a un màxim de 600 euros per a aquest tipus de contractat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.