Sant Cugat referma l'aposta amb el programa Yuzz i el talent dels joves


Temes relacionats

El programa Yuzz per a joves emprenedors torna a fer parada a la ciutat (20/set/12)

El Yuzz es reafirma com a aposta local per incentivar l'emprenedoria ( 9/jul/12)

Cristina Fargas 'El Yuzz m'ha permès fer realitat la meva idea d'empresa' ( 4/jul/12)


  • Comparteix:

Agents implicats al projecte Yuzz durant l'acte de presentació de la iniciativa / Font: Localpress

Agents implicats al projecte Yuzz durant l'acte de presentació de la iniciativa / Font: Localpress

Sant Cugat s'embarca de nou en el programa Yuzz d'emprenedoria per a joves refermant el conveni de col·laboració amb la promotora de la iniciativa, la Fundació Banesto. La ciutat és una de les 36 localitats que participen en aquest projecte que assessora els participants del concurs de talents a desenvolupar idees de base tecnològica fins arribar al mercat laboral. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha ubicat la iniciativa, que té Cugat.cat com a mitjà col·laborador, com un exemple eficient per incentivar la creació d'ocupació entre la gent jove.



La plataforma tecnològica Optievents de Cristina Fargas, projecte guanyador de l'última edició del programa Yuzz s'ha constituït com a empresa i ha generat 10 llocs de treball. Del total de propostes presentades al 2011 un 78% han continuat com a projecte i un 54% han donat lloc a la creació d'una empresa.

Aquest és el panorama que ha valorat l'alcaldessa, Mercè Conesa, durant la signatura del conveni que l'Ajuntament ha signat amb la Fundació Banesto. Conesa ha posat en valor la col·laboració público-privada a l'hora de generar llocs de treball entre la gent jove, un dels segments més afectats per l'atur.

Mercè Conesa

El que vull traslladar és la importància que tenen per a la ciutat determinats projectes que tenen una gran repercussió en la societat.


Fins al 31 d'octubre, joves de 18 a 30 anys de les 36 ciutats participants poden presentar el seu projecte, sempre que aquest tingui una base tecnològica i la possibilitat d'arribar al mercat laboral. Un espai de treball, formació, suport administratiu i jurídic i l'assessorament de 300 experts i tutors durant mig any és el premi als joves seleccionats per participar. El director de la Fundació Banesto, Francesc Fajula, recorda que el millor projecte s'acompanyarà d'una estada a Silicon Valley. Malgrat això, Fajula diu que la clau per aconseguir-ho és l'empenta i la vàlua personal.

Francesc Fajula

No ens importa si les idees s'han repetit. El que importa és que el jove sigui espectacular.


La guanyadora del Yuzz 2011, Cristina Fargas, ha animat els joves a fer realitat els seus somnis i a aprofitar l'oportunitat de rebre assessorament i formació que brinda la Fundació Banesto.

Cristina Fargas

Ara estem en una fase que és la d'explotació del projecte. Tot és actitud i ganes d'empendre i amb això arribes a qualsevol lloc.


El programa Yuzz és una realitat gràcies als 'partners' de la Fundació Banesto, entre ells, la Fundació Sant Cugat Actiu, Cecot i, recentment, Leitat. La iniciativa compta amb una aportació de 10.000 euros de l'Ajuntament.

La trobada internacional de Yuzz, prevista per al 2013, tindrà lloc, amb tota probabilitat, a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.