El nou Ikea obrirà el 4 de desembre i serà el més gran del país


Temes relacionats

Ikea rep més de 55.000 sol·licituds per treballar a la nova botiga de Sabadell ( 5/jul/12)

IKEA ofereix 380 llocs de feina per a l'establiment de Sabadell ( 1/jun/12)

Ikea s'implanta definitivament a Sabadell en lloc de fer-ho a Sant Cugat ( 5/ago/10)


  • Comparteix:

Vista aèria de la botiga / Font: Ikea

Vista aèria de la botiga / Font: Ikea

La botiga Ikea Sabadell obrirà les portes el primer dimarts de desembre. L'establiment tindrà una plantilla de 380 persones, totes de la comarca, i generarà, de manera indirecta, 50 llocs de treball. En aquests moments la companyia es troba en el procés de selecció i formació del personal. Pel que fa a la construcció de la botiga, que tindrà 40.000 metres quadrats, l'empresa sueca ha explicat en un comunicat que ja s'ha acabat la façana exterior i la teulada de l'edifici i s'està habilitant l'interior de la botiga.

Ikea Sabadell serà la primera botiga de la companyia a l'Estat espanyol que instal·larà una estructura de metall i vidre, anomenada Glasshouse, de 1.600 metres quadrats, per allotjar les futures seccions de Plantes i Mobles d'Exterior. L'establiment es convertirà en el més gran de l'estat.

La botiga nova, en què s'han invertit en total 60 milions d'euros, formarà part del complex Via Sabadell, ubicat a la zona coneguda com Sant Pau de Riu-sec, i tindrà 2.108 places d'aparcament distribuïdes en dues plantes de pàrquing subterrani.

Ikea Sabadell portarà a terme una sèrie de mesures mediambientals, com ara una instal·lació fotovoltaica amb una potència de 100 quilovats, 46 punts de càrrega gratuïta per a vehicles elèctrics al pàrquing, un sistema d'il·luminació format totalment per llums de baix consum i LED, un sistema de climatització intel·ligent basat en sensors de CO2 per adaptar les necessitats de ventilació i climatització en funció del nombre de clients i treballadors que hi ha a la botiga o claraboies d'alta eficiència, que permeten aprofitar la llum del dia com a font d'il·luminació i la difonen de manera més homogènia per la botiga.

A més, a Ikea Sabadell es reutilitzarà l'aigua de la pluja per a les cisternes dels banys a través d'un sistema de recollida propi i s'utilitzarà la calor que desprenen les càmeres frigorífiques del restaurant per ajudar a escalfar l'aigua de consum intern.

El Grup Ikea té actualment dues botigues més al país, a Badalona i l'Hospitalet de Llobregat.

Sant Cugat havia de ser en un principi la seu d'aquest projecte, però la multinacional va decidir abandonar la idea pel 'retard' en la tramitació del projecte en uns terrenys propietat de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) situats al polígon de Can Sant Joan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.