El govern declara desert el concurs per privatitzar els túnels de Tabasa i Cadí


Temes relacionats

Abertis presenta oferta formal per quedar-se amb Tabasa (18/oct/12)


  • Comparteix:

El concurs per gestionar Túnels de Vallvidrera i Cadí queda desert / Font: Pau Fabregat

El concurs per gestionar Túnels de Vallvidrera i Cadí queda desert / Font: Pau Fabregat

El concurs per a l'adjudicació de la conservació i explotació dels túnels i accessos de Vallvidrera, amb pas per Sant Cugat, i del Cadí ha quedat desert aquest dijous. La mesa de contractació de la concessió ha descartat l'oferta presentada per Infraestructures Viàries de Catalunya (Invicat) en considerar que no compleix les condicions fixades. La mesa iniciarà un procediment negociat, en què es mantindran les condicions essencials del concurs anterior i es convidarà a participar algunes de les empreses interessades.

El govern i el departament d'Economia i Coneixement ha decidit obrir un procés negociat per aconseguir la màxima rendibilitat de la concessió de la gestió dels dos túnels i dels seus accessos. L'objectiu és que l'adjudicació es produeixi abans del 31 de desembre. L'operació s'emmarca en el procés de simplificació del sector públic que la Generalitat va posar en marxa amb l'objectiu de reduir el dèficit públic i equilibrar les finances de l'administració catalana.

La privatització de la gestió del servei públic dels túnels de Vallvidrera i del Cadí és un exemple de col·laboració público-privada, ja que la Generalitat cedeix l'explotació de les infraestructures però en manté la propietat i el servei continua sent públic. A més, amb la cessió de l'explotació també s'aconsegueix amortitzar dues empreses públiques, Tabasa i Túnel del Cadí, reduint el sector públic de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.