L'actitud davant dels negocis centra la 4a Jornada d'Emprenedoria


  • Comparteix:

El futur serà emprenedor o no serà, segons l'empresari i aventurer Albert Bosch. Així de contundent s'ha expressat Bosch durant la conferència inaugural de la 4a Jornada d'Emprenedoria que s'ha celebrat aquest dijous a la ciutat. El conferenciant creu que l'actitud que porta una persona a posar en marxa un projecte empresarial és necessària també en l'àmbit social i el personal per fer front a la incertesa dels temps que vivim. Unes 800 persones han assistit al Teatre-Auditori on també han pogut conèixer altres projectes empresarials com Privalia i Air BNB, entre d'altres.

Albert Bosch és un empresari i emprenedor que també és conegut per la seva faceta d'aventurer. Entre d'altres accions ha aconseguit fer el cim de l'Everest i ha arribat al Pol Sud després d'un viatge de 67 dies, la majoria d'ells completament sol. Precisament, aquesta expedició a l'Antàrtida ha estat el fil conductor de la conferència que ha ofert aquest dijous en la que ha establert diversos paral·lelismes entre el seu viatge i el fet emprenedor.

Capacitat de lideratge, gestió dels riscos, la definició d'objectius i l'actitud adequada per no defallir són algunes de les coincidències que Bosch assenyala entre el món de l'esport extrem i la posada en marxa de projectes empresarials. El conferenciant, però, creu que aquestes qualitats que ha de reunir un emprenedor també cal traslladar-les a l'àmbit personal i a la societat.

Albert Bosch

El futur serà emprenedor o no serà. Sempre ha estat arrisacat deixar-se portar. La complexitat de la societat fa necessària una actitud de lideratge i emprenedora.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha participat en la jornada i ha assenyalat el paper que ha de jugar l'administració en la promoció de creació de companyies. Conesa aposta perquè els estaments públics es dediquin a la creació d'un ambient propici per a l'emprenedoria. En aquest sentit, ha assenyalat que a la ciutat ja es treballa en aquesta direcció i ha destacat l'èxit dels vivers empresarials que, segons ha explicat, els darrers tres anys han donat lloc al naixement de prop de 300 projectes dels quals un 80% han reeixit en empresa.

Mercè Conesa

En tres anys hem generat 300 empreses amb un índex de supervivència del 80%. Però anem més enllà lligant l'emprenedoria amb el futur dels joves.


La 4a Jornada d'Emprenedoria està organitzada per l'Ajuntament, EsadeCreapolis i la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. El president de l'ens cameral, Marià Galí, ha recordat que la Cambra es dedica a l'impuls de projectes empresarials des de fa 25 anys i ha aplaudit que en els darrers temps les administracions s'hagin sumat a aquest objectiu.

Marià Galí

Tenim una llarga tradició en l'àmbit de l'emprenedoria i ho hem fet sense gaire suport. Darrerament, s'hi han sumat les administracions públiques i són benvingudes.


La sessió matinal de la jornada ha finalitzat amb una taula rodona que ha comptat amb la presència de responsables de les companyies Privalia, Air BNB, SNTalent i Microsoft Innovation Productivity Center, que han exposat la seva experiència en la posada en funcionament dels seus projectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.