Mas atura l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat


Temes relacionats

La companyia Aigües Ter-Llobregat surt a la venda per 400 milions d'euros (31/mai/12)


  • Comparteix:

Aigües Ter-Llobregat gestiona el subministrament d'aigua de Sant Cugat

Aigües Ter-Llobregat gestiona el subministrament d'aigua de Sant Cugat

El president de la Generalitat, Artur Mas, paralitza l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), que gestiona el subministrament d'aigua a més de 100 municipis, entre ells Sant Cugat. Segons publica l''Economista Digital', la proximitat de les eleccions i la durada de la concessió, que és de 50 anys, ha empès Mas a frenar el procés de privatització. A més, el president vol evitar que Agbar, una de les empreses candidates, impugni la decisió ja presa de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de concedir la privatització a la companyia Acciona, l'altra candidata.

Una de les peticions de Mas és un informe detallat que garanteixi que tots els compromisos que Acciona i Agbar han fet en les seves ofertes es duran a terme.

L'empresa Agbar amenaça portar l'operació al jutjat si la Generalitat modifica algun punt del contracte després d'anunciar el guanyador de l'adjudicació, com per exemple el preu que ha de pagar la ciutadania pels metres cúbics d'aigua i les garanties d'ocupació d'Aigües Ter-Llobregat.

Acciona proposa cobrar 0'708 euros per metre cúbic en un termini de dos anys i mantenir tots els treballadors en els 50 anys que dura el contracte. De la seva banda, l'empresa Agbar proposa cobrar 0'79 euros i mantenir els llocs de treball intactes durant 40 mesos. Segons el diari, aquests són els punts que han fet que la conselleria de Territori i Sostenibilitat es decidís per Acciona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.