Sant Cugat registra l'IAE més alt de la segona corona metropilitana, segons Cecot


  • Comparteix:

Vista aèria del pol·lígon de Can sant Joan / Font Gencat.cat

Vista aèria del pol·lígon de Can sant Joan / Font Gencat.cat

Sant Cugat és la ciutat de la segona corona metropolitana amb un Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) més elevat, segons un estudi de la Cecot. L'informe assenyala que Cerdanyola és la població que grava menys aquest àmbit mentre que Rubí és el segon municipi d'aquesta demarcació amb un gravamen més alt. Segons la patronal, Sant Cugat figura està entre les localitats que recapten un Impost de Béns Immobles (IBI) a les empreses més elevat, el que suposa una aportació més alta al pressupost municipal.

La Cecot ha agafat com a base els pressupostos i les ordenances del 2012 de nou municipis de l'àrea metropolitana. A nivell general, una de les conclusions és que els municipis més propers a Barcelona i amb els índex de població més elevats, com l'Hospitalet i Badalona, són els que compten amb un IAE més elevat. Sant Cugat i Rubí, que tenen una població similar però allunyada de les dues poblacions de la primera corona metropolitana, tenen un IAE similar a aquestes dues poblacions barcelonines.

Al pressupost del 2012, l'IAE recaptat a la ciutat ha suposat el 3,88% del total dels comptes municipals, mentre que a Rubí aquest índex s'ha traduït en un 5,67% i a Cerdanyola, la ciutat amb un impost sobre l'activitat econòmica més baix, s'ha situat en un 2,84%. Les ciutats veïnes representen, doncs, els dos extrems en l'aportació d'aquest gravamen al pressupost municipal.

L'estudi posa de relleu que l'IBI industrial santcugatenc juntament amb el cerdanyolenc són els més elevats només superats per Rubí. La recaptació de l'IBI a la nostra ciutat suposa més del 41% del total dels comptes municipals. Ara bé, la nostra ciutat destaca en l'apartat de bonificacions ja que és la que aplica de les més elevades, de fins el 90%, a les empreses que apliquin mecanismes d'estalvi energètic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.