Recoder i diversos alcaldes de la comarca van a Madrid a conèixer el projecte del TGV pel Vallès


  • Comparteix:

Recoder va avui a Madrid a conèixer el traçat del TGV per Sant Cugat.

Recoder va avui a Madrid a conèixer el traçat del TGV per Sant Cugat.

Lluís Recoder i una delegació d'alcaldes de la comarca es reuneixen avui a Madrid amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Benigno Blanco, per conèixer, d'una vegada per totes, el projecte del corredor del Vallés del TGV. Recoder ha alertat que no admetran, de cap manera, que el Vallés sigui concebut com un 'by pass' per treure les mercaderies de la ciutat de Barcelona.

Lluís Recoder i diversos alcaldes del Vallés Occidental com el de Terrassa i Castellar es presenten aquest matí davant Benigno Blanco per conèixer de primera mà quines són les intencions del ministeri de Foment respecte el traçat del TGV i el seu pas per la comarca. Segons ha explicat Recoder no acceptaran, de cap manera, que el corredor vallesà sigui usat per desviar les mercaderies de la ciutat de Barcelona:

Lluís Recoder

No vull ni pensar que es fa per treure mercaderies de Barcelona. És inacceptable.


L'alcalde demana que l'estació de Sant Cugat sigui de passatgers i si no, creu que la seva ubicació s'hauria de traslladar en algun altre empleçament més a aprop de la indústria pesada de la comarca:

Si Foment, finalment, confirma que es construirà un tercer rail paral·lel enlloc d'una doble via voldrà dir que el projecte només contempla mercaderies:

Lluís Recoder

Si parlen d'un tercer rail vol dir que serà només de mercaderies. To no hi cabrà.


En la trobada, els alcaldes, també demanaran a Foment com està el projecte del Quart Cinturó ja que el govern central encara no ha respost les al·legacions presentades l'any 1998. A més, la licitació del projecte constructiu dels trams Abrera-Viladecavalls i Viladecavalls-Terrassa, que s'ha fet recentment, no té en compte tampoc les al·legacions dels municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.