En dubte l'adjudicació a Acciona de la gestió d'Aigües Ter Llobregat


Temes relacionats

Signada l'adjudicació de la gestió d'Aigües Ter-Llobregat (27/des/12)

La gestió d'Aigües Ter Llobregat, per al consorci d'Acciona ( 6/nov/12)


  • Comparteix:

Aigües Ter Llobregat abasteix d'aigua els dipòsits locals / Font: ACN

Aigües Ter Llobregat abasteix d'aigua els dipòsits locals / Font: ACN

L'òrgan que vetlla per la transparència de la contractació pública, que depèn de la Generalitat, ha emès una resolució en què considera que Acciona, la companyia que ha guanyat el concurs de la gestió d'Aigües Ter Llobregat, que abasteix d'aigua els dipòsits locals, entre d'altres municipis, n'hauria d'haver quedat exclosa per incompliment d'una de les bases, segons expliquen alguns mitjans. Es dóna el cas, però, que Acciona va firmar el contracte el 27 de desembre i l'adjudicació va entrar en vigor el primer de gener, dimarts. De fet, Acciona ja ha pagat 300 milions d'euros dels 1.000 en què s'ha valorat la concessió.

Ara les parts poden recórrer a través d'un contenciós administratiu, però s'ha generat una situació complicada que els serveis jurídics de la Generalitat començaran a estudiar, per determinar com queda l'adjudicació.

La resolució de l'òrgan de control dels contractes és conseqüència d'un recurs d'Agbar, que també va presentar un oferta per Aigües Ter Llobregat. Agbar argumenta, en les seves al·legacions, que la proposta d'Acciona situava obres per a més enllà del 2022, cosa que incomplia el plec de clàusules del calendari d'obres. Això hauria d'haver suposat l'eliminació d'Acciona, però a la pràctica va comportar que només rebés una puntuació de 0 en aquesta àrea.

És per això que el document de 20 pàgines de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya, que depèn de Presidència, resol excloure l'empresa Acciona del procediment del concurs. La resolució de l'organisme diu, a més, que aquesta eliminació és executiva. La resolució no implica l'adjudicació d'ATLL a Agbar, sinó que, a l'espera del que dictamini el TSJC, suposa a la pràctica la repetició del concurs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.