Acciona demanarà els diners avançats a la Generalitat si s'anul·la el contracte


Temes relacionats

En dubte l'adjudicació a Acciona de la gestió d'Aigües Ter Llobregat ( 3/gen/13)


  • Comparteix:

Aigües Ter-Llobregat dóna servei a la nostra ciutat / Font: ACN

Aigües Ter-Llobregat dóna servei a la nostra ciutat / Font: ACN

Acciona reclamarà a la Generalitat els prop de 300 milions d'euros que va avançar al govern com a primer pagament per la concessió del servei d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) que dóna servei a Sant Cugat, més danys i perjudicis, si finalment s'anul·la el contracte. Els serveis jurídics del consorci liderat per Acciona estudien portar a terme les accions jurídiques necessàries per defensar els seus 'legítims interessos' si es revoca la concessió, fruit del recurs que va interposar Agbar i que aquest dijous ha estimat parcialment l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya, que depèn del govern. Acciona ha recordat que ja està gestionant des de l'1 de gener la Xarxa Ter Llobregat, arran del contracte amb la Generalitat.

A través d'un comunicat a la Comissió del Mercat de Valors espanyola (CNMV), Acciona ha advertit que, en el cas que la situació creada desemboqués en l'anul·lació del contracte vigent, el consorci tindria dret a la devolució 'immediata' per part de la Generalitat dels gairebé 300 milions d'euros satisfets com a part del cànon del contracte i a la reparació dels danys i perjudicis que s'hagin causat.

Acciona participa del 39% de les accions del consorci adjudicatari, juntament amb altres accionistes com el banc d'inversions brasiler BTG Pactual, també amb el 39%, i altres societats minoritàries.

El govern va adjudicar a Acciona el contracte de gestió i prestació de servei públic en règim de concessió, per 50 anys improrrogables, per a la construcció, millora i explotació de les instal·lacions que constitueixen la xarxa d'abastament d'aigua Ter-Llobregat, incloent el tractament, emmagatzematge i transport de l'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.