El Govern recorrerà al TSJC la resolució sobre el concurs d'ATLL


Temes relacionats

En dubte l'adjudicació a Acciona de la gestió d'Aigües Ter Llobregat ( 3/gen/13)

Acciona demanarà els diners avançats a la Generalitat si s'anul·la el contracte ( 3/gen/13)

Signada l'adjudicació de la gestió d'Aigües Ter-Llobregat (27/des/12)

La tarifa de l'aigua augmenta un 22% a partir de gener (19/des/12)

La gestió d'Aigües Ter Llobregat, per al consorci d'Acciona ( 6/nov/12)

Mas atura l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (29/oct/12)


  • Comparteix:

Homs ha anunciat la decisió del govern aquest dijous / Font: ACN

Homs ha anunciat la decisió del govern aquest dijous / Font: ACN

El govern recorrerà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la resolució que deixa en suspens l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona. L'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) ha apreciat 'contradiccions' en el procés d'adjudicació i considera que Acciona hauria d'haver quedat exclosa per incompliment d'una de les bases. Davant aquest posicionament, el govern deixa en mans de la justícia la resolució de la divergència entre l'òrgan tècnic que adjudica un contracte públic i l'òrgan de control que no està d'acord amb aquesta decisió.

El portaveu del Govern i secretari general de Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que el gabinet jurídic central de la Generalitat recorrerà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la resolució de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya sobre l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL). Homs ha atribuït a una 'divergència de criteri' el litigi per la concessió de l'ATLL, adjudicada a Acciona per una mesa de contractació formada per funcionaris de la Generalitat, i l'òrgan de control de l'OARCC, també depenent de l'administració catalana, que ha apreciat 'contradiccions' en el procés.

A l'espera de la resolució judicial, Acciona ha anunciat que reclamarà a la Generalitat els prop de 300 milions d'euros que va avançar al govern com a primer pagament per la concessió del servei d'Aigües Ter-Llobregat si finalment s'anul·la el contracte, a més de danys i perjudicis. Aigües Ter-Llobregat abasteix d'aigua els dipòsits locals i dóna servei a més d'un centenar de poblacions.

De la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assegurat aquest divendres que el litigi al voltant de la concessió d'Aigües Ter-Llobregat a Acciona demostra que a Catalunya hi ha 'transparència' i és un 'estat de dret amb garanties i seguretat jurídica per tothom'. El govern i el conseller estan convençuts que la mesa de contractació que va assignar ATLL a Acciona va fer correctament la seva feina i per això procedeix que els gabinets jurídics de la Generalitat presentin un recurs contra aquesta decisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.