Satisfacció 'moderada' de Recoder i els alcaldes de la comarca sobre el traçat del TGV


  • Comparteix:

No hi ha calendari d'execució ni del TGV, ni del Quart Cinturó ni de Mollet-el Papiol.

No hi ha calendari d'execució ni del TGV, ni del Quart Cinturó ni de Mollet-el Papiol.

L’alcalde, Lluís Recoder, ha qualificat la reunió amb el secretari d’Estat d’Infraestructures com a 'satisfactòria a mitges' perquè, si bé s'ha confirmat que l’estació del TGV a la comarca es farà a Sant Cugat, en canvi, no han pogut donar un calendari sobre la seva execució. El ministeri de Foment tampoc ha estat capaç de donar un calendari per la construcció del Quart Cinturó tot i que ha mostrat la seva voluntat 'decidida' de tirar endavant aquesta infraestructura en tot el seu traçat. Sorprenentment, la línia de passatgers Mollet-el Papiol torna a estar pendent sense una data per la seva entrada en funcionament.

La delegació d’alcaldes vallesans reunits a Madrid amb Benigno Blanco tornen amb la confirmació que l'estació a la comarca s'ubicarà amb tota seguretat a Sant Cugat. Aquesta confirmació, però, no satisfà de tot Lluís Recoder ja que el ministeri de Foment no ha pogut donar un calendari d'obres per la construcció del corredor del Vallès.

El traçat per la comarca del Tren de Gran Velocitat es farà mitjançant la construcció d'un tercer rail paral·lel a la via ja existent, i no pas una doble via d'ample europeu com reclamaven els alcaldes. De tota manera Recoder ha explicat que Foment garanteix que aquest mètode permet acollir mercaderies i passatgers alhora, de Renfe i Gran Velocitat:

Lluis Recoder

Ens diuen que serà de passatgers també, que serà amb tercer rail, que permetrà acollir-ho tot alhora, però no tenim calendari.


Recoder ha demanat personalment a Benigno Blanco tenir a la mà els estudis sobre els impactes en la mobilitat que la futura estació provocarà als municipis de Rubí i Sant Cugat. L'alcalde creu que la futura estació registrarà un trànsit important de mercaderies i per tant, ha de tenir, primer i de manera prioritària, els accessos a l’autopista resolts.

Sobre la posada en marxa de la línia de passatgers de Renfe entre Mollet i el Papiol, Foment tampoc ha pogut posar una data. Recoder ha lamentat que els retards i els endarreriments han estat reiterats. L'alcalde ha recordat que aquesta infrastructura 'és vital', no només en el tram de Papiol fins la Universitat Autònoma de Barcelona, sinó també en la seva utilització com a ronda ferroviària per connectar els dos Vallès amb el Baix Llobregat:

Lluís Recoder

Recordo que Renfe ho volia posar en marxa el 99, després el 2000, estem al 2004 i res de res. És una infraestructura vital.


Sobre la construcció del Quart Cinturó, el Ministeri de Foment ha expressat la seva voluntat 'decidida' de tirar-lo endavant, tot i que tampoc hi ha un calendari.
Recoder ha explicat que Foment entén el Quart Cinturó com un conjunt, i que, per tant, no es veu viable fer-ne només alguns trams. Tant Recoder com la resta d’alcaldes s’han pronunciat a favor que es tiri endavant aquesta infrastructura com més aviat millor per alleugerir la pressió sobre la B-30 i l’A-7 al seu pas pel Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.