El SOC i el SOM, claus per generar ocupació als territoris segons la Generalitat


Temes relacionats

Sant Cugat comença l'any amb el cinquè descens consecutiu de l'atur ( 5/feb/13)

Ramon Bonastre continua a la Generalitat (22/gen/13)

Els sindicats es concentren davant Europastry per protestar contra la patronal ( 8/nov/12)

Ramon Bonastre, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball (21/gen/11)

Ramon Bonastre deixa de ser president de CDC per motius professionals (17/set/09)


  • Comparteix:

Ramon Bonastre durant l'entrevista als estudis de Cugat.cat

Ramon Bonastre durant l'entrevista als estudis de Cugat.cat

El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, el santcugatenc Ramon Bonastre, aposta per replantejar el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) perquè pivoti més sobre l'àmbit municipal. El departament d'Empresa i Ocupació creu important transformar aquesta eina per generar feina des del territori més proper al ciutadà.

En una entrevista a Cugat.cat, Ramon Bonastre ha explicat que des de la Generalitat estan treballant perquè la generació de feina als territoris estigui íntimament lligada i relacionada amb els Serveis d'Ocupació Municipals (SOM) de cada localitat. Segons el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, els ajuntaments són les administracions més properes al ciutadà i els principals captadors d'inversions.

Ramon Bonastre

El plantejament que tenim és una transformació del SOC, pivotant sobre l'àmbit municipal. La generació d'ocupació ha de passar sí o sí pel municipi. Hem de donar-los protagonisme.


Bonastre ha explicat que el principal objectiu de la seva àrea és 'lluitar' per aconseguir que el 'monstre' de l'atur es redueixi i perquè durant aquest procés les relacions laborals entre les empreses i els treballadors siguin el 'menys conflictives possibles'.

El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals ha assegurat que ja comencen a veure's alguns indicadors en què els nivells de destrucció d'ocupació estan experimentant un procés de desacceleració important.

Bonastre creu que és imprescindible sortir a l'exterior per buscar nous inversors per al nostre país i ha assenyat el Japó, la Xina, Rússia i el nord de l'Àfrica com els punts claus amb els quals actualment treballen des de la Generalitat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És clar, per això el primer que heu fet és encetar el desmantellament del SOC, creant més atur a Catulnya acomiadant, precisament, als qui han de treballar per oferir orientació i formació als treballadors en atur. Això sí, qui es queixi, l'envieu a servir cafès a Londres.

Joan López . Enviat el 7/feb/13


El SOC es desmantella i a Sant Cugat, en plena onada de creixement de l’atur, deixa de gestionar XALOC, Xarxa d’Ocupació Local de la Diputació de Barcelona. El meu fill s’havia registrat a aquesta xarxa mitjançant els serveis de SOM de S. Cugat i, donat que per poder optar a una oferta de treball és un requisit imprescindible i s’ha de fer des dels serveis d’algun ajuntament, es va presentar al que teníem més proper que és Sant Quirze del Vallès. Des de fa 4 mesos treballa en una empresa que va publicar l’oferta a XALOC i va poder optar-hi gràcies al Servei d’Ocupació de Sant Quirze, un Servei al que s’ha de felicitar per la gran feina que fa, tan de comunicació (periòdicament envia un recull d’ofertes de les webs de feina de la comarca) com de gestió i tramitació. No serveix de res omplir-se la boca de cooperacions si després no s’hi posa la feina.

carme corominas viñas. Enviat el 8/feb/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.